Wandel- en fietsarrangementen

Op onze website vind je vele hotelarrangementen voor een actief fietsarrangement. Ook wandelen is leuk voor iedereen en wandelroutes zijn er in vele afstanden, van kort tot lang. Met name wandelen in de rust van de natuur is fijn. Kies bij het boeken van een wandel- of fietsarrangement voor een charmant hotel dichtbij de natuur. Boek een wandelarrangement in een hotel en verken mooie wandelroutes. Trek jij er binnenkort op uit om prachtige wandelingen en fietstochten te gaan maken? Op onze website vind je fiets- en wandelarrangementen vlakbij mooie natuurgebieden. Bekijk nu onze hotels in de wandel- en fietsgebieden van Nederland, België, Luxemburg en Duitsland! Tip: boek een hotel met eigen wellnessfaciliteiten en duik na een mooie wandeling de hotelsauna in!

Fietsarrangementen in Nederland

Het uitgebreide netwerk van fietspaden in Nederland is uniek. Met een fietsarrangement in Nederland kun je kiezen uit vele prachtige fietsroutes door het afwisselende landschap.

Fietsarrangementen in Belgie

Mooie fietsgebieden in België zijn het glooiende landschap van Belgisch Limburg en de bosrijke Kempen. Ook een fietsarrangement aan de Belgische kust in West-Vlaanderen is een aanrader. Lees meer over fietsarrangementen in België.

E-bike fietsarrangementen

Als een fietsroute te uitdagend voor je is, dan biedt een elektrische fiets uitkomst. Veel hotels in heuvelachtige gebieden hebben daarom speciale e-bike fietsarrangementen samengesteld. Elektrische fietsen zijn in korte tijd heel populair geworden. Je kunt er met minder inspanning toch een langere fietstocht mee maken. Met een fietsarrangement van een of meerdere dagen kun je meer van de omgeving ontdekken. Fietsen met een ondersteunende elektromotor is de nieuwe standaard geworden. Als je ter plaatse een fiets gaat huren, is het bij de meeste hotels mogelijk om te kiezen voor een elektrische fiets.

Stel zelf een fietsarrangement samen!

Heb je zin om een weekendje te gaan fietsen in een mooie omgeving? Stel dan zelf je eigen fietsarrangement samen. Dat is op onze website niet zo moeilijk! Met behulp van de optie 'fietshuur' kun je naar wens een sportief fietsarrangement reserveren. Kies naast de huur van een fiets of e-bike ook voor een heerlijk diner of gebruik van de sauna. Dat maakt je fietsweekendje helemaal compleet! De prijs voor fietshuur, een diner of saunabezoek wordt automatisch opgeteld bij de kamerprijs. De totaalprijs per persoon is direct zichtbaar. Jouw criteria zijn bepalend voor de fietsarrangementen die worden getoond.

Geselecteerde fietsarrangementen

We bieden ook honderden fietsarrangementen die al voor jou zijn geselecteerd. Op basis van jouw wensen en opties doorzoeken we het ruime aanbod fietsarrangementen. Een fietsarrangement bestaat naast fietshuur vaak ook uit een diner of gebruik van de hotelsauna. Lekker ontspannen na een dag op de fiets. Je kunt onder meer een weekendje fietsen op de Veluwe, op de Waddeneilanden, in fietsprovincie Drenthe, de Achterhoek en Twente, het rivierengebied of in de Nederlandse en Belgische Kempen. Op onze website heb je zo een leuk fietsarrangement gevonden!

Een fietsarrangement is optimaal genieten

In een omgeving met veel natuur ben je er met een fietsarrangement echt even helemaal uit. Veel hotels op onze website liggen vlakbij mooie natuurgebieden. Wel zo gemakkelijk, want je kunt dan direct vanuit het hotel je fietsroute starten. Het gebruik van een fiets maakt veelal onderdeel uit van je fietsarrangement, maar je kunt natuurlijk ook je eigen fiets meenemen. Wil je eens een langere tocht maken zonder al te veel inspanning? Huur dan een electrische fiets of kies voor een e-bike upgrade. Na de inspanning van de dag is het heerlijk om te ontspannen in de hotelsauna. Vaak is ook het gebruik van de sauna inbegrepen in de fietsarrangementen op onze website. Fietsen door de natuur is goed voor je. Je bent lekker actief bezig en ondertussen geniet je van de frisse buitenlucht en de mooie landschappen om je heen. Daarnaast rust je uit in de sauna, gaat heerlijk dineren en je logeert in een comfortabele hotelkamer. Kortom, een fietsarrangement is gewoon optimaal genieten!

Actief uitrusten met een wandelarrangement

Met een wandelarrangement in de natuur kun je zogezegd 'actief uitrusten'. Door het langzame tempo en de stilte om je heen, wordt het in je hoofd weer helemaal rustig. Neem eens tijd voor een wandelarrangement en kom erachter wat wandelen in de natuur voor jou kan betekenen. Niet ver van huis kun je mooie wandelpaden volgen. Denk maar eens aan de natuurgebieden in Nederland, zoals de Veluwe, de Wadden of de Peel en Kempen. Ook over de grens in Belgie, Luxemburg of Duitsland zijn er schitterende natuurgebieden voor een wandelarrangement. Je kunt kiezen voor een pittige wandeling of juist voor een rustig wandeltochtje. In beide gevallen geniet je op jouw eigen manier van de natuur. Boek je een wandelarrangement op onze website, dan wordt je na alle activiteit beloond met een heerlijk diner. We bieden veel culinaire hotels, dus onze wandelarrangementen zijn meestal inclusief een diner. Na een dagje wandelen in de natuur proef je in het hotelrestaurant van heerlijke gerechten.

Fiets-/wandelarrangement bij rustig gelegen hotels

Rust en natuur zijn middelen om weer even helemaal bij jezelf te komen, om geluk te ervaren en zorgen uit het dagelijks leven de juiste plek te geven. Dat kan onder meer met een ontspannen fiets- of wandelarrangement. Veel van onze samenwerkende hotels hebben een mooie en rustige ligging in de natuur om tijdens een weekendje weg optmaal van de stilte te genieten. Dichtbij huis of iets verder weg kun je heerlijk een weekendje eropuit gaan en de natuur in trekken. Zoek een mooie omgeving uit waar je een weekendje zou willen doorbrengen en boek op onze website enkele hotelovernachtingen of een speciaal fiets- of wandelarrangement bij een rustig gelegen hotel.

Kies een natuurgebied in Nederland of een van de schitterende natuurgebieden over de grens in Belgie of Duitsland. Ook in Luxemburg is de natuur nog alom vertegenwoordigd. Je vindt zeker een weekendje weg dat past bij jouw wensen. Even bijkomen, actief wandelen of fietsen of in alle rust genieten van de natuur. Neem eens tijd en beleef zelf wat een fiets- of wandelarrangement in een natuurlijke omgeving voor je kan betekenen.

Veelgestelde vragen

Ga je een fietsarrangement in Nederland boeken, dan heb je volop keuze. Bijna nergens ter wereld vind je zo'n groot netwerk fietspaden als in hèt fietsland Nederland. In de vele natuurgebieden in Nederland kun je met behulp van het fietsknooppuntennetwerk gemakkelijk zelf een fietsroute samenstellen. Mooie fietsregio's in Nederland: Veluwe, Drenthe, Achterhoek, Limburg, Noord-Brabant, rivierengebied Maas, Waal en Betuwe, Texel.
Voor een fietsarrangement in België vind je vooral mooie fietsroutes in de vlakke regio's, zoals de Kempen en het Hinterland (kuststreek). Wie meer uitdaging zoekt zal een fietsarrangement boeken in de heuvels van Belgisch Limburg en de Ardennen.
Bij het maken van een hotelkeuze voor een fietsarrangement let je vooral op de ligging van het hotel. Het leukste is natuurlijk als je direct vanuit het hotel verschillende mooie fietsroutes kunt volgen. Heb je snel aansluiting op het fietsknooppuntennetwerk? Liggen er natuurgebieden, interessante bezienswaardigheden en dorpjes in de buurt? Ook is het belangrijk te weten of je je zelf meegebrachte fiets veilig kunt stallen bij het hotel. Bij voorkeur in een afgesloten fietsenstalling, waar je je elektrische fiets ook kunt opladen. Op onze website kun je eenvoudig een fietsarrangement boeken en er is grote keuze.
Bij een fietsarrangement is soms fietshuur inbegrepen. Maar omdat veel mensen graag hun eigen fiets meenemen, is dat lang niet altijd het geval. Wel kun je meestal een gewone fiets of e-bike huren bij het hotel. Sommige hotels hebben eigen fietsen in de verhuur, maar veelal werken hotels samen met een fietsverhuurbedrijf in de omgeving, die de fietsen aflevert en weer ophaalt bij het hotel. We adviseren om fietshuur vooraf te reserveren. Een fietsarrangement boeken op onze website is heel gemakkelijk. En je kunt meestal de huur van een fiets of e-bike als extra optie kiezen.