Fietsarrangement Texel

Op Texel wordt heel veel gefietst. En dat is niet voor niets! Texel is voor een fietsarrangement het meest veelzijdige eiland van de Waddeneilanden. Natuurlijk fiets je door de duinen achter de lange stranden van Texel. De vele, goed onderhouden fietspaden laten je daarnaast ook de bossen, polders en dorpjes van Texel zien.

Fietsarrangement Texel, een goede keuze!

Fietsen op Texel is verreweg de beste manier om dit eiland te ontdekken. De mooiste plekjes zijn vaak niet met de auto te bereiken. De rust die van dit Waddeneiland uitgaat, de nabijheid van de zee en de prachtige natuurlijke omgeving maken een fietsarrangement op Texel extra speciaal. Een horecalocatie is op Texel nooit ver weg. Even heerlijk uitrusten op een zonnig terrasje en lekker en uitgebreid lunchen hoort ook bij een fietsarrangement op Texel. Tegenwoordig nemen steeds meer mensen hun eigen (elektrische) fiets mee voor een fietsarrangement op Texel. Maar fietsen op Texel kun je ook doen door een fiets te huren. Er zijn talloze fietsverhuurders op het eiland. Texel is een van de meest geliefde bestemmingen voor een weekend weg. Dit heeft als nadeel dat het met name in het zomerseizoen erg druk kan zijn. Het voordeel is het ruime aanbod hotels op Texel. Je vindt op onze website fietsarrangementen op Texel in diverse prijsklassen. 

Afwisselende fietsroutes op Texel

Op Texel zul je ervaren dat een fietstocht nooit saai is. Afwisselend fiets je door gezellige dorpjes en door het unieke natuurlijke landschap van Texel. Mooi om te doen is het fietspad over de waddendijk, waar je kilometers lang pal naast de Waddenzee fietst. Populair bij fietstoeristen is de fietsroute Rondje Texel. Met een fietsarrangement op Texel bezoek je natuurlijk het oostelijk gelegen plaatsje De Cocksdorp, de bruisende badplaats De Koog en het landelijke De Waal, dat midden op het eiland ligt. De moeite waard is ook het levendige havenplaatsje Oudeschild in het zuiden en het grootste dorp Den Burg, dat eerder de uitstraling van een klein stadje heeft. Een 'hoogtepunt' is de beklimming van de vuurtoren aan de noordkant van Texel. Je wordt beloond met een schitterend panorama en ziet ook het naastgelegen Waddeneiland Vlieland liggen. Kortom, voor fietsliefhebbers is een fietsarrangement op Texel zeker een aanrader voor een fietsweekendje weg.