Fietsarrangement in Nederland

In het vlakke Nederland hoef je niet ver te zoeken naar een mooie omgeving, waar je een prachtige fietstocht kunt maken. Wil je wat verder weg of op meerdere dagen een mooie fietsroute doen, dan is een fietsarrangement inclusief overnachting in een hotel ideaal. Om te gaan fietsen in Nederland met overnachting boek je een van onze hotelarrangementen. Laat je met een van de geheel verzorgde fietsarrangementen extra in de watten leggen en kies voor een fietsarrangement Nederland inclusief culinair diner, uitgebreid ontbijt en gebruik van wellnessfaciliteiten. Sommige hotels met goede keuken bieden zelfs een speciaal culinair fietsarrangement. Met een verzorgd fietsarrangement in Nederland maak je je fietsweekendje weg helemaal compleet!

Fietsarrangement Veluwe

Met een fietsarrangement op de Veluwe ontdek je een van de grootste natuurgebieden van Nederland.

Fietsarrangement Noord-Brabant

In het bourgondische Noord-Brabant gaat een fietsarrangement hand in hand met heerlijk eten in gezellige stadjes en dorpen.

Fietsarrangement Texel

Fietsen op Texel is verreweg de beste manier om dit mooie Waddeneiland te ontdekken. Texel is een echte aanrader voor een fietsarrangement.

Fietsarrangement Drenthe

Een fietsarrangement in Drenthe stelt je in de gelegenheid om dè fietsprovincie van Nederland te leren kennen.

Fietsarrangement Rivierenland

Met een fietsarrangement in het Rivierenland fiets je langs boomgaarden, over bochtige dijken en door dijkdorpjes in de Betuwe en het Land van Maas en Waal.

Fietsarrangement Twente

Twente is een zeer geliefde bestemming voor een fietsarrangement. En dat is niet zo vreemd, want de mogelijkheden om te fietsen in Twente zijn eindeloos.

Fietsarrangement Achterhoek

Maak mooie fietstochten en bewonder het bijzondere coulissenlandschap. Boek een fietsarrangement in de Achterhoek!

Fietsarrangement Limburg

Een fietsarrangement in het heuvellandschap van Zuid-Limburg geeft je het on-Nederlandse gevoel dat je een weekendje weg bent in het buitenland.

Gratis fietsroutes bij een fietsarrangement

Een uitgestippelde fietsroute is handig en ook leuk om te doen. Je wordt langs de mooiste plekjes geleid. Soms heeft een fietsroute een bepaald thema, wat je fietsarrangement in Nederland extra interessant maakt. Er zijn op vele plaatsen kant en klare fietsroutes in Nederland verkrijgbaar. Maar je hoeft niet persé zelf op zoek te gaan naar een mooie fietsroute. Bij een fietsarrangement in Nederland zijn meestal een of meer gratis fietsroutes in de directe omgeving van het hotel inbegrepen. Fietshuur is via het hotel mogelijk en wordt steeds vaker als een extra optie bij je fietsarrangement aangeboden. Dit komt omdat veel mensen liever hun eigen fiets meenemen.  

Veel vrijheid met het Fietsroutenetwerk

Wil je meer vrijheid en een fietsarrangement gebruiken om zelf je eigen fietsroute uit te stippelen, dan is het fietsroutenetwerk in Nederland ideaal. Dit uitgebreide fietsknooppuntennetwerk maakt het mogelijk om tijdens een weekendje weg te fietsen van het ene fietsknooppunt naar het andere. Onderweg stel je aan de hand van op borden vermelde nummers eenvoudig je eigen fietsroute samen. Het fietsnetwerk is in elke provincie in Nederland beschikbaar. Het uitgebreide netwerk van fietsroutes en de goed onderhouden fietspaden, zorgen ervoor dat je optimaal en in alle vrijheid van een fietsarrangement in Nederland kunt genieten.

SELECTIE VAN DE HOTELEXPERT - bekijk deze fietsarrangementen!


» Gratis koffie en thee op de kamer
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijt
» 2 x 3-gangen keuzemenu
» Wandelroute voor boswandeling
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 158 p.p.

» Koffie/thee met gebak
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijt
» 1 x 3-gangen verrassingsdiner (aankomstdag)
» Rivierenlandmagazine
» Gebruik overdekte, afgesloten fietsenstalling
» Fiets- en wandelroutes
» Opladen elektrische fiets mogelijk
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 150 p.p.

» Gratis koffie/thee op de kamer
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
» Fietsroutes
» Rivierenlandmagazine
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 100 p.p.

» Overnachting(en)
» Dagelijks heerlijk ontbijt
» Elke avond culinair 3-gangendiner
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 115 p.p.

» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 1 x 3-gangendiner (1e dag)
» Gratis fiets- en wandelroutes
» Gratis stadsplattegrond
» Gebruik van fitnessruimte
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 164,50 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijt
» 1 x uitstekend 3-gangendiner
» Fiets- en wandelroutes
» Gebruik verwarmd binnenzwembad
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 118 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» 2 overnachting(en)
» 2 x uitgebreid ontbijt
» 1 x 3-gangen marktmenu (2e avond)
» Wandel- en fietsroutes
» Gratis WiFi
» Gratis parkeren
v.a. 138,50 p.p.

» 2 overnachtingen
» 2 x ontbijtbuffet
» 1 x 3-gangen keuzediner (aankomstdag)
» 1 x rondvaart in Giethoorn (1 uur) OF 1 dag fietshuur
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 173,50 p.p.

» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijt
» 1 x 3-gangendiner
» Fiets- en wandelroutes
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 99 p.p.

Fietsarrangementen in Nederlandse regio's

Nederland is rijk aan natuurschoon en bij uitstek geschikt om een weekendje ontspannen te fietsen in de natuur en in een landelijke omgeving. Via bewegwijzerde routes zie je al fietsend de mooiste plekjes van Nederland. Veel natuurgebieden in Nederland zijn toegankelijk gemaakt voor de recreatieve fietser. Het fietsroutenetwerk is zeer uitgestrekt. Dat maakt fietsen in Nederland heel afwisselend.

Met een fietsarrangement in een van onze hotels in Nederland kun je fietsen over het platteland langs weiden en boerderijen, over uitgestrekte heidegebieden, door stille bossen, langs kanalen en vaarten, aan zee door mooie duinlandschappen of over heuvelachtig terrein. Denk bij dat laatste aan de uitdagende fietsroutes op de Veluwe, Utrechtse Heuvelrug, in het Salland of in het groene heuvelland van Zuid-Limburg. Of boek een fietsarrangement in Zeeland, een groen-blauwe oase met de meeste zonuren van Nederland en prachtige natuurparken. De rust en ruimte zijn er een ware verademing! Een andere goede fietstip is een fietsarrangement in het land van Peel en Maas in Noord-Limburg.

Wat anderen ook interessant vonden:

Veelgestelde vragen

Voor een fietsarrangement in Nederland zijn met name de uitgestrekte en aaneengesloten natuurgebieden van de Veluwe en Veluwezoom erg in trek. Maar ook in Friesland, Drenthe, Twente en de Achterhoek worden vaak fietsarrangementen geboekt. Minder bekend is de regio Salland en Vechtdal in Overijssel, met hoogteverschillen door stuwwallen en stromende riviertjes erg interessant voor een fietsweekendje weg. Sportievelingen kiezen voor een fietsarrangement in de heuvels in Limburg, hoewel dit tegenwoordig met een elektrische fiets voor iedereen prima te doen is. Andere mooie natuurgebieden om te fietsen vind je in Noord-Brabant, in het rivierengebied van Maas, Waal en Betuwe en op de Waddeneilanden (zoals op Texel en Ameland).
Hoteltips voor een fietsarrangement in Nederland:
» Fietsarrangement in Nederland boeken? Bekijk alle hotels!
DRENTHE: Landhotel Diever (landelijke omgeving), Abdij de Westerburcht (wellnesscentrum naast de deur)
OVERIJSSEL: Hotel de Zwaan (fietsen in het mooie Salland), Hotel Geertien (culinair fietsarrangement), Landgoed De Uitkijk (Bib Gourmand en bovenop de Hellendoornseberg), Hotel het Wapen van Delden (in het Hof van Twente), Hotel Wyllandrie (in het Twentse Ootmarsum en met zonnig panoramaterras)
VELUWE: Hotel & Restaurant de Loenermark (kleinschalig en direct de natuur in), Hotel de Veluwe (midden in de bossen en verwarmd buitenzwembad)
LIMBURG: Aparthotel De Oude Hamer (tuinterras met uitzicht op de heuvels)
NOORD-BRABANT: hotel Kapellerput (bij de uitgestrekte Strabrechtse Heide)
MAAS, WAAL EN BETUWE: De Twee Linden (middenin het rivierengebied), Hotel de Wereld (fameus hotel in het centrum van Wageningen), Moeke Mooren (op een uniek plekje in het Rivierengebied)
Bij het maken van een hotelkeuze voor een fietsarrangement in Nederland let je vooral op de ligging van het hotel. Het leukste is natuurlijk als je direct vanuit het hotel verschillende mooie fietsroutes kunt volgen. Heb je snel aansluiting op het fietsknooppuntennetwerk in Nederland? Liggen er natuurgebieden, interessante bezienswaardigheden en dorpjes in de buurt? Ook is het belangrijk te weten of je je zelf meegebrachte fiets veilig kunt stallen bij het hotel. Bij voorkeur in een afgesloten fietsenstalling, waar je je elektrische fiets ook kunt opladen. Op onze website kun je eenvoudig een fietsarrangement in Nederland boeken
 
Bij een fietsarrangement is soms fietshuur inbegrepen, maar lang niet altijd. Steeds vaker nemen mensen hun eigen fiets mee. Meestal kun je een fiets of e-bike huren bij het hotel. Hotels werken veelal samen met een fietsverhuurbedrijf. De fietsen worden afgeleverd en weer opgehaald bij het hotel. We adviseren om fietshuur vooraf te reserveren. Een fietsarrangement reserveren bij een hotel in Nederland is op onze website is heel gemakkelijk. Meestal kun je de huur van een fiets of e-bike als extra optie kiezen. Bekijk alle fietsarrangementen bij hotels in Nederland