Kerstmarkt Hotelarrangementen

Voorafgaand aan Kerst worden er op veel plaatsen sfeervolle kerstmarkten georganiseerd. Arrangementen voor een Kerstmarkt in Duitsland zijn populair, maar ook in Nederland groeit het aantal kerstmarkten. Enkele van de meest bijzondere kerstmarkten zijn te vinden in Valkenburg in Zuid-Limburg. Het gezellige Valkenburg wordt in de periode voor kerst omgetoverd tot een ware ’kerststad’ met duizenden lichtjes in de straten, winterterrasjes met glühwein, een Christmas parade, een kerstgrot met mergelbeelden en twee unieke kerstmarkten in de mergelgrotten. Vooral ’s avonds komt er in Valkenburg een sprookjesachtige sfeer tot leven. Geen wonder dat steeds meer mensen elk jaar een kerstmarktarrangement in Valkenburg boeken.
Valkenburg kerstmarkt

Kerstmarkten hotelarrangementen

Boek eens een speciaal kerstmarktarrangement en bezoek een gezellige kerstmarkt! Wanneer de winter zich weer aankondigt worden in aanloop naar Kerst toeristische plaatsen omgetoverd tot echte Kerststeden. Ben je een fan van veel lichtjes, beelden en kerstversiering? Bezoek dan zeker in de periode voordat de echte kerstdagen beginnen een gezellige kerstmarkt. Met een kerstmarkt hotelarrangement kun je een of meer kerstmarkten bezoeken. Meestal zijn de sfeervolle kerstmarkten te vinden in het met duizenden lichtjes versierde centrum, maar soms ook op heel bijzondere plekken, zoals in de grotten van Valkenburg in Zuid-Limburg. Daar wordt elk jaar in twee grottenstelsels een grote kerstmarkt gehouden. Sommige kerstmarkten, zoals die in Valkenburg, zijn enorm populair en worden elk jaar druk bezocht. Met name in de weekenden komen vele mensen vanuit de omgeving speciaal naar de kerstmarkt toe.

Kerstmarkt hotelarrangementen in Valkenburg

In de donkere dagen voor Kerst presenteert Valkenburg zichzelf graag als de Kerststad van Nederland. Het is een goede tip om in de weken voorafgaand aan Kerst een kerstmarkt hotelarrangement in Valkenburg te boeken om de locale kerstmarkten te gaan bezoeken. Valkenburg is namelijk ook in de periode voor Kerst een hartstikke leuk stadje. Er zijn in Valkenburg twee locaties met een kerstmarkt in een mergelgrot: de Fluweelengrot en de Gemeentegrot. Allebei deze markten zijn te vinden in een grottenstelsel, dat heel veel sfeer biedt. Ook de grootste ondergrondse Kerststal van Europa bevindt zich in Valkenburg. Hier kun je beelden vinden gemaakt van zand die de kerstgedachte uitbeelden. Omdat het in het weekend erg druk is, is het een aanrader om niet in het weekend een kerstmarkt hotelarrangement te boeken, maar juist op doordeweekse dagen. Bekijk kerstmarktarrangementen in Valkenburg...

Kerstmarkten in de grotten van Valkenburg

Je kunt met een kerstmarkt arrangement in Valkenburg zowel de Fluweelengrot bezoeken als de Gemeentegrot, die vlakbij elkaar liggen. Om er te komen loop je een stukje door het centrum van Valkenburg heen, waarbij je ook langs een hoop sfeervolle winterterrasjes en winkels komt. De wandeling erheen is alleen al gezellig. In de Fluweelengrot vind je tijdens je winkeltocht overal prachtige versieringen, zowel aan de zijkanten als aan de bovenkant van de grot. Lampjes, beelden en natuurlijk ‚sneeuw’ vind je overal. De gehele Gemeentegrot is wel tientallen kilometers lang en de ingang bevindt zich aan de voet van de Cauberg. In een deel ervan bevindt zich een uitgebreide kerstmarkt. Je wordt over een mergelpad door de grotten geleidt, die verrassend groot en lang zijn. Links en rechts kom je kraampjes tegen, die van alles verkopen. Van schoenen tot kerstbeelden en van handschoenen en mutsen tot kookspullen. Rust even uit met je kerstaankopen bij de bar op een terrasje in de grot om uw route over de kerstmarkt in de grot daarna weer te vervolgen.

SELECTIE VAN DE HOTELEXPERT - bekijk deze kerstmarkt arrangementen!


» Gratis koffie en thee op de kamer
» 2 overnachtingen
» 2 x ontbijtbuffet
» 2 x 5-gangen kerstdiner
» Shopping boekje Maastricht, Aken en Valkenburg
» Gebruik zwembad en wellnessoase
» Gebruik badjassen en badslippers
» Gebruik fitness
» Wandel- en fietskaart
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 402 p.p.