Fietsarrangement Drenthe

Een fietsarrangement in Drenthe stelt je in de gelegenheid om dè fietsprovincie van Nederland te leren kennen. Een fietsarrangement Drenthe betekent fietsen door de natuur van Nationale Parken, over uitgestrekt boerenland, door dalen van de Drentse beken en langs bos- en heidegebieden. Ook doen de fietsroutes in Drenthe landelijke dorpjes en historische plekken aan, zoals de bekende Hunebedden.

Drenthe, dè fietsprovincie van Nederland!

Niet voor niets wordt Drenthe ook wel de fietsprovincie van Nederland genoemd. Voor de invulling van een fietsarrangement in Drenthe zijn de mogelijkheden dan ook haast onbeperkt. In deze uitgestrekte provincie kun je eindeloos fietsen over duizenden kilometers aan fietspaden. De vertrouwde fietsknooppunten zorgen ervoor dat je niet kunt verdwalen. Heel eenvoudig stel je zelf een fietsroute samen, die helemaal aansluit bij jouw conditie en wensen. Uniek is dat je kunt fietsen in Drenthe in maar liefst drie nationale parken. Deze schitterende natuurgebieden zijn het Dwingelderveld, Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa en het Drents-Friese Wold. Voor een fietsarrangement bieden we je op onze website diverse hotels in Drenthe. Het hotelaanbod is breed en varieert van charmante, kleinschalige boerderijhotels tot luxe hotels in voormalige landhuizen. Wil je helemaal vrij zijn, dan kun je een fietsarrangement in Drenthe kiezen voor alleen overnachtingen en ontbijt. Zoek je juist een geheel verzorgd hotelarrangement, kies dan voor een fietsarrangement Drenthe inclusief diner.

Tips voor fietsroutes in Drenthe

Heb je eenmaal een fietsarrangement in Drenthe geboekt, dan moet je nog een of meerdere interessante fietsroutes kiezen. Een prachtige fietsroute stuurt je door het Deurzerdiep in het unieke beeklandschap van het riviertje de Drentsche Aa, dat al eeuwenlang meandert door het Drentse land. De historie van Drenthe gaat terug tot aan de Drentse hunebedden, wat de oudste monumenten van Nederland zijn. Diverse fietsroutes in Drenthe hebben de hunebedden als een van de bezienswaardigheden in de route opgenomen. Ook uniek zijn de zogenaamde brinkdorpen, waar een open veld (brink) al sinds de Middeleeuwen het hart van het dorp en de sociale activiteiten van de gemeenschap vormt. Als bestemming voor een fietsarrangement Drenthe wordt vaak een van deze bijzondere brinkdorpen gekozen. Er zijn verschillende thema-fietsroutes die langs enkele van de mooiste brinkdorpen van Drenthe gaan, zoals Dwingeloo, Havelte, Diever en Vledder. Bekijk ons grote aanbod fietsarrangementen!

SELECTIE VAN DE HOTELEXPERT - bekijk deze fietsarrangementen!


» Gratis koffie en thee op de kamer
» 3 overnachtingen
» 3 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 3 x 3-gangendiner
» Gratis fietsroutes
» Knooppuntenkaart Drenthe
» Gebruik overdekte fietsenstalling
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 288,75 p.p.

» 2 overnachtingen
» 2 x ontbijtbuffet
» 1 x 3-gangen keuzediner (aankomstdag)
» 1 dag fietshuur
» Gratis diverse fietsroutes
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 173,50 p.p.

» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijt
» 1 x 3-gangendiner
» Fiets- en wandelroutes
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 134,50 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» 1 overnachting
» 1 x uitgebreid ontbijt
» 1 x 3-gangen keuzemenu
» Wandelroute voor boswandeling
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 72 p.p.

» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijt
» 1 x 3-gangen à la carte diner (aankomstdag)
» Culinaire verrassing van het huis tijdens diner
» Fiets- en wandelroutes
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 165,30 p.p.

» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 1 x 2-gangen keuzemenu (aankomstdag)
» Fiets- en wandelroutes
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 109 p.p.

Veelgestelde vragen

Hoteltips voor een fietsarrangement in Drenthe:
» Fietsarrangement in Drenthe boeken? Bekijk alle hotels!
Landhotel Diever (landelijke omgeving), Abdij de Westerburcht (wellnesscentrum naast de deur), Hotel & Restaurant Wesseling (in historisch pand aan de Brink, nabij natuurgebieden Dwingelderveld en het Drents Friese Woud), Hotel Het Witte Veen (gemoedelijk hotel in een oude Drentse boerderij bij het dorpje Witteveen in het hart van Drenthe)
Bij het maken van een hotelkeuze voor een fietsarrangement in Drenthe let je vooral op de ligging van het hotel. Het leukste is natuurlijk als je direct vanuit het hotel verschillende mooie fietsroutes kunt volgen. Heb je snel aansluiting op het fietsknooppuntennetwerk in Drenthe? Liggen er natuurgebieden, interessante bezienswaardigheden en dorpjes in de buurt? Ook is het belangrijk te weten of je je zelf meegebrachte fiets veilig kunt stallen bij het hotel. Bij voorkeur in een afgesloten fietsenstalling, waar je je elektrische fiets ook kunt opladen. Op onze website kun je eenvoudig een fietsarrangement in Drenthe boeken
Bij een fietsarrangement is soms fietshuur inbegrepen, maar lang niet altijd. Steeds vaker nemen mensen hun eigen fiets mee. Meestal kun je een fiets of e-bike huren bij het hotel. Hotels werken veelal samen met een fietsverhuurbedrijf. De fietsen worden afgeleverd en weer opgehaald bij het hotel. We adviseren om fietshuur vooraf te reserveren. Een fietsarrangement reserveren bij een hotel in Drenthe is op onze website heel gemakkelijk. Meestal kun je de huur van een fiets of e-bike als extra optie kiezen. Bekijk alle fietsarrangementen bij hotels in Drenthe