Fietsarrangement Drenthe

Een fietsarrangement in Drenthe stelt je in de gelegenheid om dè fietsprovincie van Nederland te leren kennen. Een fietsarrangement Drenthe betekent fietsen door de natuur van Nationale Parken, over uitgestrekt boerenland, door dalen van de Drentse beken en langs bos- en heidegebieden. Ook doen de fietsroutes in Drenthe landelijke dorpjes en historische plekken aan, zoals de bekende Hunebedden.

Drenthe, dè fietsprovincie van Nederland!

Niet voor niets wordt Drenthe ook wel de fietsprovincie van Nederland genoemd. Voor de invulling van een fietsarrangement in Drenthe zijn de mogelijkheden dan ook haast onbeperkt. In deze uitgestrekte provincie kun je eindeloos fietsen over duizenden kilometers aan fietspaden. De vertrouwde fietsknooppunten zorgen ervoor dat je niet kunt verdwalen. Heel eenvoudig stel je zelf een fietsroute samen, die helemaal aansluit bij jouw conditie en wensen. Uniek is dat je kunt fietsen in Drenthe in maar liefst drie nationale parken. Deze schitterende natuurgebieden zijn het Dwingelderveld, Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa en het Drents-Friese Wold. Voor een fietsarrangement bieden we je op onze website diverse hotels in Drenthe. Het hotelaanbod is breed en varieert van charmante, kleinschalige boerderijhotels tot luxe hotels in voormalige landhuizen. Wil je helemaal vrij zijn, dan kun je een fietsarrangement in Drenthe kiezen voor alleen overnachtingen en ontbijt. Zoek je juist een geheel verzorgd hotelarrangement, kies dan voor een fietsarrangement Drenthe inclusief diner.

Tips voor fietsroutes in Drenthe

Heb je eenmaal een fietsarrangement in Drenthe geboekt, dan moet je nog een of meerdere interessante fietsroutes kiezen. Een prachtige fietsroute stuurt je door het Deurzerdiep in het unieke beeklandschap van het riviertje de Drentsche Aa, dat al eeuwenlang meandert door het Drentse land. De historie van Drenthe gaat terug tot aan de Drentse hunebedden, wat de oudste monumenten van Nederland zijn. Diverse fietsroutes in Drenthe hebben de hunebedden als een van de bezienswaardigheden in de route opgenomen. Ook uniek zijn de zogenaamde brinkdorpen, waar een open veld (brink) al sinds de Middeleeuwen het hart van het dorp en de sociale activiteiten van de gemeenschap vormt. Als bestemming voor een fietsarrangement Drenthe wordt vaak een van deze bijzondere brinkdorpen gekozen. Er zijn verschillende thema-fietsroutes die langs enkele van de mooiste brinkdorpen van Drenthe gaan, zoals Dwingeloo, Havelte, Diever en Vledder.