Fietsarrangement Rivierenland

De mooie regio Rivierenland wordt vaak gekozen voor een fietsarrangement. In het Rivierenland kun je heel afwisselende fietsroutes maken langs de vele boomgaarden, over bochtige dijken met schitterende vergezichten en door lieflijke dijkdorpjes tussen de rivieren. In de Betuwe en het Land van Maas en Waal zijn fietsroutes uitgestippeld, die je naar alle plekken brengen die het Rivierenland zo interessant maken voor een fietsarrangement. Je kunt ook gemakkelijk zelf, en naar eigen inzicht, een fietsroute in de Betuwe en Maas en Waal samenstellen. Het fietsknooppuntensysteem werkt heel eenvoudig, zo geef je zelf invulling aan je fietsarrangement in het Rivierenland.

Fietsen langs de boomgaarden

Een goede tip voor een fietstocht langs vele boomgaarden is het Rivierenland van Nederland. Boomgaarden zorgen ervoor dat het landschap een bijzondere aanblik krijgt. Met name in het vroege voorjaar, als de fruitbomen in bloei staan, is een fietstocht door het Rivierenland heel bijzonder. Er zijn kant en klare bloesemfietsroutes verkrijgbaar, die je enkele mooie landschappen met boomgaarden laten zien. Maar je kunt voor je fietsarrangement in het Rivierenland ook gebruik maken van de fietsknooppunten en je eigen fietsroute uitstippelen.

Fietsarrangement Betuwe en Maas en Waal

Een fietsarrangement in De Betuwe en in het Land van Maas en Waal is populair vanwege de vele fruitbomen, waarvoor deze regio's heel bekend zijn. Met name in de bloesemperiode april en mei, wanneer de fruitbomen in bloei staan, boeken vele fietsliefhebbers een fietsarrangement in deze prachtige omgeving. Afhankelijk van het soort fruit staan de bomen eerder of later in volle bloei. Maar ook in andere seizoenen is het de moeite waard om een fietstocht te maken door het prachtige landschap van de Betuwe en het Land van Maas en Waal.