Fietsarrangement Veluwe

De Veluwe is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Deze prachtige fietsregio heeft de juiste ingrediënten voor een heerlijk fietsarrangement. De natuur op de Veluwe is heel divers en je hebt op de Veluwe honderden kilometers aan fietspaden tot je beschikking. De fietsroutes lopen dwars door de talrijke Veluwse bossen, langs bosomzoomde vennen, over uitgestrekte heidegebieden en stuivende zandvlaktes en door stille dorpjes. De Veluwe is een populaire omgeving voor ontspanning en een weekendje weg. Daarom kun je voor een fietsarrangement Veluwe kiezen in het zeer ruime hotelaanbod. 

Fietsen op de Veluwe arrangement

Voor veel fietsliefhebbers behoort de Veluwe tot een van de mooiste fietsgebieden van Nederland. Om een weekendje te gaan fietsen op de Veluwe bieden we vele fietsarrangementen. Populaire bestemmingen voor een fietsarrangement Veluwe zijn onder meer Beekbergen, Epe, Ede, Barneveld, Ermelo, Nunspeet, Nijkerk, Renkum en Putten. De hotels op de Veluwe varieren van een charmant hotelletje tot een luxe 4- of 5-sterrenhotel in een historisch kasteel of landhuis. In het hotelrestaurant kun je smullen van heerlijke Veluwse streekgerechten. Ga je fietsen op de Veluwe in de herfst, dan is een culinair wildarrangement een aanrader. Voor wie na het maken van een fietstocht lekker wil ontspannen zijn er hotels met eigen saunafaciliteiten. Ook grote wellnessresorts voor een dagje wellness zijn op de Veluwe volop te vinden. Heb je ook zin in een fietsarrangement Veluwe? Boek dan op onze website een 'fietsen op de Veluwe arrangement'.

Afwisselende fietsroutes op de Veluwe

Een groot deel van de Veluwe ligt op stuwwallen, waardoor je op de Veluwe pittige fietstochten kunt maken. De stuwwal aan de oostkant van de Veluwe is maar liefst 110 meter hoog. De hoogteverschillen geven een fietsarrangement Veluwe extra uitdaging. Centraal op de Veluwe ligt het Nationale Park de Hoge Veluwe, een schitterend, beschermd natuurgebied met gevariëerde bossen, heidevelden, woeste grasgebieden en zandverstuivingen. Op de Hoge Veluwe kun je gratis gebruik maken van de witte fietsen om het park te verkennen. In het westen van de Veluwe liggen Nationaal Park Veluwezoom en de Posbank. Enkele bezienswaardigheden op de Veluwe zijn Radio Kootwijk, Schaapskooi Ermelo, Bostoren Putten, Paleis 't Loo, Kasteel Doorwerth, het Nederlands Openluchtmuseum en dierentuin Burgers' Zoo. Er zijn afwisselende fietsroutes op de Veluwe verkrijgbaar, die al deze plekken bestrijken. Je kunt ook zelf je eigen fietsroutes samenstellen met de vele fietsknooppunten in dit gebied.