Fietsarrangement Noord-Brabant

In de grote Nederlandse provincie Noord-Brabant is een fietsarrangement een ware natuurbelevenis. Als je een weekendje gaat fietsen in Noord-Brabant heb je maar liefst vier nationale parken tot je beschikking. Op onze website vind je eenvoudig een voordelig fietsarrangement bij een hotel in de buurt van een van deze natuurgebieden. Houd je van de natuur, maar ook van gezellige, bourgondische stadjes? Dan is een fietsarrangement Noord-Brabant een goede keuze.

Fietsen in de Brabantse nationale parken

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Vanaf onder meer de horecalocaties De rustende Jager en Herberg de 3 Linden starten afwisselende fietsroutes door de Loonse en Drunense Duinen. Fietsen in dit natuurgebied kun je ook doen met behulp van de fietsknooppunten. Je fietst langs open zandduinen en heidegebied, volgt fietspaden door de bossen en neemt rustige plattelandsweggetjes. De zandvlakten in dit natuurgebied zijn uniek en behoren tot de grootste stuifzandgebieden van Europa. Fietsen in de omgeving van de Loonse en Drunense Duinen is ook interessant als je van streekproducten houdt. Met name de asperges uit deze streek in Noord-Brabant zijn beroemd.

De Kampina

Een fietsroute door het prachtige heidegebied de Kampina wordt veelal gecombineerd met fietsen door de Oisterwijkse Bossen. Een geliefde fietsroute gaat daarnaast ook door dorpjes als Lennisheuvel en Haaren, waar je even kunt afstappen bij Kasteel Nemerlaer. Onderweg zijn er voldoende gezellige terrasjes voor een lunch of drankje. Fietsroutes starten bij Bezoekerscentrum Oisterwijk, waar je tevens meer info over mooie fietsroutes, activiteiten en bezienswaardigheden vindt. De Kampina is zeer de moeite waard om in je fietsarrangement met overnachting in Noord-Brabant op te nemen.

Nationaal Park De Biesbosch

Hoewel de mogelijkheden om te fietsen in Nationaal Park De Biesbosch zelf beperkt zijn, is dit toch een unieke regio voor een fietsarrangement in Brabant. Dit natuurgebied bestaat bijna helemaal uit water, moerassen en rietvelden. Maar rondom de Biesbosch en in de directe omgeving zijn er mooie fietsroutes langs het water, door polders, akkerbouwgebieden en dorpjes. Een mooie fietstocht tot diep in de Biesbosch gaat via Werkendam over dijken en bruggen naar het Biesbosch MuseumEiland. Daar vind je meer fietsinfo en het is tevens het beginpunt van een schitterende rondvaart met een fluisterboot. Meer informatie over fietsroutes is ook verkrijgbaar bij Bezoekerscentrum Drimmelen en Natuurpoort de Biesbosch–Vissershang in Hank.

Nationaal Park De Groote Peel

Fietsen in de Peel is een echte aanrader. Het afwisselende landschap van vennen, moerassen en heide- en bosland in Nationaal Park De Groote Peel heeft grote aantrekkingskracht op vogels. Maar dit bijzondere natuurgebied op de grens van Limburg en Noord-Brabant is ook bij fietsliefhebbers in trek. Bijzonder is dat er geen snelwegen en andere lelijke infrastructuur, zoals hoogspanningsdraden, door het gebied lopen. Het enige wat je ziet dat door de mens is gemaakt zijn de kerktorens van de vriendelijke Brabantse en Limburgse dorpen in de omgeving. Fietsroutes starten bij bezoekerscentrum 'Buitencentrum De Pelen'. Tijdens een mooie fietstocht door de Mariapeel en de Deurnsche Peel zul je in deze prachtige omgeving genieten van unieke vergezichten.

Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide

Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide is een grensoverschrijdend, heide- en bosrijk natuurgebied in Nederland en België. Er zijn mooie fietsroutes die beide landen aan doen. Je gaat fietsen over goed onderhouden fietspaden door stille bossen en uitgestrekte heidevelden. Onderweg zijn er rustmogelijkheden voor koffie, lunch of diner. Er is ook een fietsroute naar de Brabantse Wal, op de grens Noord-Brabant, Zeeland en de Belgische provincie Antwerpen.

SELECTIE VAN DE HOTELEXPERT - bekijk deze fietsarrangementen!


» Gratis koffie en thee op de kamer
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 1 x culinair 3-gangendiner
» Gebruik wellnesscentrum
» Gebruik zwembad en fitness
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 164 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» Vroege check-in (v.a. 12:00u)
» Welkomstaperitief (bij check-in)
» 1 overnachting
» 1 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 1 amuse
» 1 x 3-gangenmenu La Nouvelle Auberge
» Picknick to go + leuke stops
» Luxe koffie/thee (bospaviljoen Grotto)
» 1 dag fiets of elektrische step
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 180 p.p.

» Overnachting(en)
» Uitgebreid ontbijtbuffet
» 2-gangen keuzemenu
» Fiets- en wandelroutes
» Gratis WiFi
v.a. 70 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» 2 overnachtingen
» 2 x ontbijt
» 1 x 3–gangen keuzediner
» Fietsroutes
» Gratis fietsenstalling
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 161,50 p.p.

» Welkomstdrankje bij check-in
» Overnachtingen
» Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
» Elke avond 3-gangendiner
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 102,50 p.p.

» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 1 x 2-gangen keuzemenu (aankomstdag)
» Fiets- en wandelroutes
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 109 p.p.

Veelgestelde vragen

Hoteltips voor een fietsarrangement in Noord-Brabant:
» Fietsarrangement in Noord-Brabant boeken? Bekijk alle hotels!
Hotel Kapellerput (bij de uitgestrekte Strabrechtse Heide), Auberge du Bonheur (culinair fietsarrangement in bosrijke omgeving bij Tilburg), Hotel Brasserie Oud Maren (fietsen in bourgondisch Noord-Brabant en langs Maas en Waal), Hotel de Villa (klein hotel in een oude villa in Dongen, met eigen brasserie-restaurant), Landgoed de Rosep (de Oisterwijkse vennen en bossen, met uitstekend restaurant en wellnesscentrum), Parkhotel Auberge Vincent (kleinschalig hotel in het centrum van het Brabantse kerkdorp Nuenen), Hotel-Restaurant Boschoord (omringd door de Oisterwijkse bossen en vennen, vlakbij natuurgebied de Kampina), Hotel-Restaurant De Kempen (bosrijke omgeving in de Brabantse Kempen, bij de grens van Nederland en België)
Bij het maken van een hotelkeuze voor een fietsarrangement in Noord-Brabant let je vooral op de ligging van het hotel. Het leukste is natuurlijk als je direct vanuit het hotel verschillende mooie fietsroutes kunt volgen. Heb je snel aansluiting op het fietsknooppuntennetwerk van Noord-Brabant? Liggen er natuurgebieden, interessante bezienswaardigheden en dorpjes in de buurt? Ook is het belangrijk te weten of je je zelf meegebrachte fiets veilig kunt stallen bij het hotel. Bij voorkeur in een afgesloten fietsenstalling, waar je je elektrische fiets ook kunt opladen. Op onze website kun je eenvoudig een fietsarrangement in Noord-Brabant boeken
Bij een fietsarrangement is soms fietshuur inbegrepen, maar lang niet altijd. Steeds vaker nemen mensen hun eigen fiets mee. Meestal kun je een fiets of e-bike huren bij het hotel. Hotels werken veelal samen met een fietsverhuurbedrijf. De fietsen worden afgeleverd en weer opgehaald bij het hotel. We adviseren om fietshuur vooraf te reserveren. Een fietsarrangement reserveren bij een hotel in Noord-Brabant is op onze website heel gemakkelijk. Meestal kun je de huur van een fiets of e-bike als extra optie kiezen. Bekijk alle fietsarrangementen bij hotels in Noord-Brabant