Fietsarrangement Noord-Brabant

In de grote Nederlandse provincie Noord-Brabant is een fietsarrangement een ware natuurbelevenis. Als je een weekendje gaat fietsen in Noord-Brabant heb je maar liefst vier nationale parken tot je beschikking. Op onze website vind je eenvoudig een voordelig fietsarrangement bij een hotel in de buurt van een van deze natuurgebieden. Houd je van de natuur, maar ook van gezellige, bourgondische stadjes? Dan is een fietsarrangement Noord-Brabant een goede keuze.

Fietsen in de Brabantse nationale parken

Nationaal Park De Groote Peel

Fietsen in de Peel is een echte aanrader. Het afwisselende landschap van vennen, moerassen en heide- en bosland in Nationaal Park De Groote Peel heeft grote aantrekkingskracht op vogels. Maar dit bijzondere natuurgebied is ook bij fietsliefhebbers in trek. Fietsroutes starten bij bezoekerscentrum 'Buitencentrum De Pelen'. Tijdens een mooie fietstocht door de Mariapeel en de Deurnsche Peel zul je in deze prachtige omgeving genieten van unieke vergezichten.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Vanaf onder meer de horecalocaties De rustende Jager en Herberg de 3 Linden starten afwisselende fietsroutes door de Loonse en Drunense Duinen. Fietsen in dit natuurgebied kun je ook doen met behulp van de fietsknooppunten. Je fietst langs open zandduinen en heidegebied, volgt fietspaden door de bossen en neemt rustige plattelandsweggetjes. De zandvlakten in dit natuurgebied zijn uniek en behoren tot de grootste stuifzandgebieden van Europa. Fietsen in de omgeving van de Loonse en Drunense Duinen is ook interessant als je van streekproducten houdt. Met name de asperges uit deze streek in Noord-Brabant zijn beroemd.

Nationaal Park De Biesbosch

De mogelijkheden om te fietsen in Nationaal Park De Biesbosch zijn beperkt. Dit natuurgebied bestaat bijna helemaal uit water, moerassen en rietvelden. Maar in de directe omgeving zijn er wel fietsroutes door polders, akkerbouwgebieden en dorpjes.

Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide

Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide is een grensoverschrijdend, heide- en bosrijk natuurgebied in Nederland en België. Er zijn mooie fietsroutes die beide landen aan doen. Je gaat fietsen over goed onderhouden fietspaden door stille bossen en uitgestrekte heidevelden. Onderweg zijn er rustmogelijkheden voor koffie, lunch of diner. Er is ook een fietsroute naar de Brabantse Wal, op de grens Noord-Brabant, Zeeland en de Belgische provincie Antwerpen.

Veelgestelde vragen

Hoteltips voor een fietsarrangement in Noord-Brabant: hotel Kapellerput (bij de uitgestrekte Strabrechtse Heide), Auberge du Bonheur (culinair fietsarrangement in bosrijke omgeving bij Tilburg), De Kruishoeve (in een prachtige bosrijke omgeving, niet ver van het gezellige 's-Hertogenbosch), Hotel de Villa (klein hotel in een oude villa in Dongen, met eigen brasserie-restaurant), Landgoed de Rosep (de Oisterwijkse vennen en bossen, met uitstekend restaurant en wellnesscentrum), Parkhotel Auberge Vincent (kleinschalig hotel in het centrum van het Brabantse kerkdorp Nuenen)

» Fietsarrangement in Noord-Brabant boeken? Bekijk alle hotels!
Bij het maken van een hotelkeuze voor een fietsarrangement in Noord-Brabant let je vooral op de ligging van het hotel. Het leukste is natuurlijk als je direct vanuit het hotel verschillende mooie fietsroutes kunt volgen. Heb je snel aansluiting op het fietsknooppuntennetwerk van Noord-Brabant? Liggen er natuurgebieden, interessante bezienswaardigheden en dorpjes in de buurt? Ook is het belangrijk te weten of je je zelf meegebrachte fiets veilig kunt stallen bij het hotel. Bij voorkeur in een afgesloten fietsenstalling, waar je je elektrische fiets ook kunt opladen. Op onze website kun je eenvoudig een fietsarrangement in Noord-Brabant boeken
Bij een fietsarrangement is soms fietshuur inbegrepen, maar lang niet altijd. Steeds vaker nemen mensen hun eigen fiets mee. Meestal kun je een fiets of e-bike huren bij het hotel. Hotels werken veelal samen met een fietsverhuurbedrijf. De fietsen worden afgeleverd en weer opgehaald bij het hotel. We adviseren om fietshuur vooraf te reserveren. Een fietsarrangement reserveren bij een hotel in Noord-Brabant is op onze website heel gemakkelijk. Meestal kun je de huur van een fiets of e-bike als extra optie kiezen. Bekijk alle fietsarrangementen bij hotels in Noord-Brabant