Fietsarrangementen

Weekendje weg fietsen

Op onze website vind je vele hotelarrangementen voor een actief fietsarrangement. Kies bij het reserveren van een fietsarrangement voor een van onze charmante hotels in de buurt van mooie natuurgebieden en nationale parken. Het gebruik van een fiets maakt veelal onderdeel uit van je fietsarrangement, maar je kunt natuurlijk ook je eigen fiets meenemen. Ga eens een weekendje weg fietsen en volg een prachtige fietsroute door de natuur. Er zijn ook fietsarrangementen met een thema, zoals een culinair fietsarrangement. Bekijk nu onze hotels in schitterende fietsregio's in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland! Tip: boek een hotel met wellnessfaciliteiten en ga na een inspannende fietstocht heerlijk relaxen in het wellnesscentrum van je hotel!

Fietsarrangementen in Nederland

Het uitgebreide netwerk van fietspaden in Nederland is uniek. Met een fietsarrangement in Nederland kun je kiezen uit vele prachtige fietsroutes door het afwisselende landschap.

Fietsarrangementen in België

Mooie fietsgebieden in België zijn het glooiende landschap van Belgisch Limburg en de bosrijke Kempen. Ook een fietsarrangement aan de Belgische kust in West-Vlaanderen is een aanrader. Lees meer over fietsarrangementen in België.

Stel zelf een fietsarrangement samen!

Heb je zin om een weekendje te gaan fietsen in een mooie omgeving? Stel dan zelf je eigen fietsarrangement samen. Dat is op onze website niet zo moeilijk! Met behulp van de optie 'fietshuur' kun je naar wens een sportief fietsarrangement reserveren. Kies naast de huur van een fiets of e-bike ook voor een heerlijk diner of gebruik van de sauna. Dat maakt je fietsweekendje helemaal compleet! De prijs voor fietshuur, een diner of saunabezoek wordt automatisch opgeteld bij de kamerprijs. De totaalprijs per persoon is direct zichtbaar. Jouw criteria zijn bepalend voor de fietsarrangementen die worden getoond.

Geselecteerde fietsarrangementen

We bieden ook honderden fietsarrangementen die al voor jou zijn geselecteerd. Op basis van jouw wensen en opties doorzoeken we het ruime aanbod fietsarrangementen. Een fietsarrangement bestaat naast fietshuur vaak ook uit een diner of gebruik van de hotelsauna. Lekker ontspannen na een dag op de fiets. Je kunt onder meer een weekendje fietsen op de Veluwe, op de Waddeneilanden, in fietsprovincie Drenthe, de Achterhoek en Twente, het rivierengebied of in de Nederlandse en Belgische Kempen. Op onze website heb je zo een leuk fietsarrangement gevonden!

SELECTIE VAN DE HOTELEXPERT - bekijk deze fietsarrangementen!


» Overnachting(en)
» Dagelijks heerlijk ontbijt
» Elke avond culinair 3-gangendiner
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 115 p.p.

» 2 overnachtingen
» 2 x ontbijtbuffet
» 1 x 3-gangen keuzediner (aankomstdag)
» 1 dag fietshuur
» Gratis diverse fietsroutes
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 173,50 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijt
» 1 x uitstekend 3-gangendiner
» Fiets- en wandelroutes
» Gebruik verwarmd binnenzwembad
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 153,50 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijt
» 2 x 3-gangen keuzemenu
» Wandelroute voor boswandeling
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 163 p.p.

» Gratis koffie/thee op de kamer
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
» Fietsroutes
» Rivierenlandmagazine
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 100 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» Welkomstdrankje naar keuze
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 1 x heerlijk 3-gangenmenu
» Fiets- en wandelroutes
» Korting voor Ouwehands Dierenpark
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 145,75 p.p.

» Welkomstdrankje
» Overnachting(en)
» Dagelijks ontbijt
» Elke avond Italiaans 3-gangen Chef's menu (keuze vis of vlees)
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 135 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» 1 overnachting
» 1 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 1 x gastronomisch 4-gangendiner
» Gebruik binnenzwembad
» Gebruik handdoeken, badjas en slippers
» Gebruik sauna en solarium
» Wandel- en fietsroutes (vanaf hotel)
» Gebruik afgesloten fietsenstalling
» Fietsnet flyer
» Stadsplan en toeristische brochure
» VIP voucher Maasmechelen Village (10% korting)
» Gratis parkeren
» Gratis wifi
v.a. 155,50 p.p.

» Welkomstdrankje
» Overnachting(en)
» Uitgebreid ontbijtbuffet
» Gastronomisch 4-gangendiner
» Fiets- of wandelkaart
» Limburg vakantiepas
» VIP Pas Maasmechelen Village Chic Outlet
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 157,50 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» Welkomstdrankje
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
» Fiets- of wandelroutes in de omgeving
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 174,90 p.p.

» Welkomstdrankje
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijt
» Fiets- of wandelkaart (1 per kamer)
» Corsendonk fietsroute
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 153,40 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» Overnachting(en)
» Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
» Elke avond 3-gangendiner      
» Info stad Genk en omgeving
» Toerisme info Limburg
» Limburg vakantiepas
» Gebruik privé parkeerterrein
» Gratis WiFi
v.a. 105 p.p.

Fietsarrangement met eigen fiets

Soms vragen mensen ons waarom er bij een bepaald fietsarrangement geen fietshuur inclusief is. Het lijkt misschien een beetje raar, maar toch is het dat niet. Soms is fietshuur inderdaad inbegrepen. Maar steeds meer mensen boeken een fietsarrangement met eigen fiets. Omdat men dan de eigen (elektrische) fiets meeneemt, is fietshuur steeds vaker juist niet inclusief. Fietshuur kun je meestal wel als extra optie toevoegen. Een gewone fiets of e-bike kun je dus naar wens huren. Kies fietshuur dan als extra optie bij je arrangement. Sommige hotels hebben eigen fietsen in de verhuur. Maar veelal werken hotels samen met een fietsverhuurbedrijf. Deze levert de fietsen af bij het hotel en haalt ze weer op. Ons advies is om je fiets vooraf te reserveren.

Een fietsarrangement is optimaal genieten

In een omgeving met veel natuur ben je er met een fietsarrangement echt even helemaal uit. Veel hotels op onze website liggen vlakbij mooie natuurgebieden. Wel zo gemakkelijk, want je kunt dan direct vanuit het hotel je fietsroute starten. Wil je eens een langere tocht maken zonder al te veel inspanning? Huur dan een elektrische fiets of kies voor een e-bike upgrade. Na de inspanning van de dag is het heerlijk om te ontspannen in de hotelsauna. Vaak is ook het gebruik van de sauna inbegrepen in de fietsarrangementen op onze website. Een weekendje weg om te fietsen door de natuur is goed voor je. Je bent lekker actief bezig en ondertussen geniet je van de frisse buitenlucht en de mooie landschappen om je heen. Daarnaast rust je uit in de sauna, gaat heerlijk dineren en je logeert in een comfortabele hotelkamer. Kortom, een fietsarrangement is gewoon optimaal genieten!

Fietsarrangement elektrische fiets

Als een fietsroute te uitdagend voor je is, dan biedt een elektrische fiets uitkomst. Veel hotels in heuvelachtige gebieden hebben daarom speciale e-bike fietsarrangementen samengesteld. Elektrische fietsen zijn in korte tijd heel populair geworden. Je kunt er met minder inspanning toch een langere fietstocht mee maken. Met een fietsarrangement met elektrische fiets kun je een of meerdere dagen de omgeving ontdekken. Een e-bike arrangement in een hotel wordt tegenwoordig veel geboekt. Fietsen met een ondersteunende elektromotor is de nieuwe standaard. Als je ter plaatse een fiets gaat huren, is het bij de meeste hotels mogelijk om te kiezen voor een elektrische fiets. Een hotel met elektrische fietsen heb je op onze website zo gevonden! Fietsarrangement met elektrische fiets boeken...

Veelgestelde vragen

Ga je een fietsarrangement in Nederland boeken, dan heb je volop keuze. Bijna nergens ter wereld vind je zo'n groot netwerk fietspaden als in hèt fietsland Nederland. In de vele natuurgebieden in Nederland kun je met behulp van het fietsknooppuntennetwerk gemakkelijk zelf een fietsroute samenstellen. Mooie fietsregio's in Nederland: Veluwe, Drenthe, Achterhoek, Limburg, Noord-Brabant, rivierengebied Maas, Waal en Betuwe, Texel.
Voor een fietsarrangement in België vind je vooral mooie fietsroutes in de vlakke regio's, zoals de Kempen en het Hinterland (kuststreek). Wie meer uitdaging zoekt zal een fietsarrangement boeken in de heuvels van Belgisch Limburg en de Ardennen.
Bij het maken van een hotelkeuze voor een fietsarrangement let je vooral op de ligging van het hotel. Het leukste is natuurlijk als je direct vanuit het hotel verschillende mooie fietsroutes kunt volgen. Heb je snel aansluiting op het fietsknooppuntennetwerk? Liggen er natuurgebieden, interessante bezienswaardigheden en dorpjes in de buurt? Ook is het belangrijk te weten of je je zelf meegebrachte fiets veilig kunt stallen bij het hotel. Bij voorkeur in een afgesloten fietsenstalling, waar je je elektrische fiets ook kunt opladen. Op onze website kun je eenvoudig een fietsarrangement boeken en er is grote keuze.
Bij een fietsarrangement is soms fietshuur inbegrepen. Maar omdat veel mensen graag hun eigen fiets meenemen, is dat lang niet altijd het geval. Wel kun je meestal een gewone fiets of e-bike huren bij het hotel. Sommige hotels hebben eigen fietsen in de verhuur, maar veelal werken hotels samen met een fietsverhuurbedrijf in de omgeving, die de fietsen aflevert en weer ophaalt bij het hotel. We adviseren om fietshuur vooraf te reserveren. Een fietsarrangement boeken op onze website is heel gemakkelijk. En je kunt meestal de huur van een fiets of e-bike als extra optie kiezen.