Fietsarrangement Achterhoek

In de Achterhoek zullen zelfs ervaren fietsliefhebbers hun hart ophalen. De Achterhoek is een zeer mooie regio om een weekendje te gaan fietsen. Met een fietsarrangement Achterhoek ontdek je het bijzondere coulissenlandschap, proef je heerlijke streekgerechten en kun je nog echt de stilte en ruimte ervaren. Dit maakt de Achterhoek tot een uitstekende keuze als bestemming voor een fietsarrangement.

Fietsen in de Achterhoek arrangement

Als je de achterhoek met de fiets wilt gaan ontdekken, boek dan een fietsen in de Achterhoek arrangement op onze website. Omdat je er in een uniek landschap afwisselende fietsroutes kunt volgen, zul je van een fietsarrangement Achterhoek beslist geen spijt krijgen. Met behulp van het overal aanwezige fietsknooppuntennetwerk kom je in de Achterhoek op de mooiste plekjes terecht. Je stippelt zelf je eigen fietsroute uit aan de hand van routenummers. De fietspaden voeren je door het bekende coulissenlandschap, dat kenmerkend is voor deze prachtige streek. Dit is een typisch landschap met veel houtwallen en lange heggen, afgewisseld met bossen en weilanden. Het zorgt voor een grote biodiversiteit voor planten en dieren. Bij onze hotels in de Achterhoek, die veelal in en nabij schilderachtige dorpjes en oude stadjes liggen, kun je op onze website een aantal fietsarrangementen boeken.

Fietsroutes in de Achterhoek

Er zijn in de Achterhoek schitterende, uitgestippelde fietsroutes die je kunt volgen als invulling van een fietsarrangement. Zoals de 'Bekendelleroute', die door een bijzonder en beschermd natuurgebied loopt. Je fietst over het Landgoed 't Walfort en volgt een fietspad door het Kloosterbos en het Bekendellebos. Onderweg kom je langs een molen en wordt je getrakteerd op prachtige doorkijkjes in het coulissenlandschap van de Achterhoek. Voor je fietsarrangement Achterhoek kun je ook kiezen voor de fietsroute van Winterswijk naar Groenlo, die dwars door de Achterhoek loopt. Tijdens deze veelzijdige fietsroute krijg je veel highlights van de Achterhoek te zien, waaronder enkele veengebieden. Deze fietsroute geeft een goed beeld van de schoonheid van de Achterhoek. Er zijn ook thema-fietsroutes die molens, wijngaarden, historische boerderijen, kastelen en landgoederen laten zien.