Wandelarrangement Brabant

Wandelarrangement met overnachting in Brabant

'De Peel en de Kempen... en de Meierij'. Ja zing gerust mee met deze regel uit het bekende liedje 'Het leven is goed in het Brabantse land'. Zingen zul je ook tijdens een mooie wandeling in Noord-Brabant, want deze provincie is een paradijs voor wandelaars, en dus een ideale regio voor een wandel arrangement. In Brabant is er volop keuze voor een hotel wandelarrangement. Er zijn talloze prachtige, uitgestrekte natuur- en wandelgebieden voor een weekendje weg wandelen. Vooral de nationale parken zijn geliefd als bestemming voor een wandelarrangement met overnachting in Brabant, zoals Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Nationaal Park De Groote Peel en Nationaal Park De Biesbosch. Maar ook andere, al of niet beschermde, natuurgebieden, zoals de Kampina, de Brabantse Kempen en Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide.

Wandel arrangementen in Brabantse natuurgebieden

De Brabantse Kempen

De Kempen is een grensoverschrijdend natuurgebied in Nederland en België. Het is een prachtige regio voor een wandelarrangement in Brabant met veel variatie. Je wandelt er door een schitterend landschap van beekdalen, bossen, vennen en heide. Je kunt wandelroutes volgen aan de hand van het knooppunten-routenetwerk. Startpunten voor wandelroutes in de Brabantse Kempen zijn onder meer de Natuurpoort de Brandtoren Reusel, het toeristisch informatiepunt in Eersel, De Markt in Oirschot en de dorpen Bladel, Luyksgestel en Lage Mierde.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

In natuurpark de Loonse en Drunense Duinen zorgt de wind voor een steeds veranderend landschap. Met een wandelarrangement in deze streek wandel je door een uniek natuurgebied in Brabant, het is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Je kunt parkeren en je wandeling starten vanaf horecalocaties bij Udenhout, Loon op Zand, Drunen en Helvoirt. Wandelroutes gaan over open zandduinen en heidevelden en door bossen. Af en toe is er een klimmetje, waarna ja beloond wordt met een weids uitzicht over de duinen.

Natuurgebied Kampina

De Kampina is een natuurgebied in Brabant met open heidevelden, stille vennen, beekdalen met grasland en dennen- en loofbossen. Je hebt toegang tot dit gebied vanuit Boxtel en Oisterwijk. Een wandeltip is de route van station naar station van beide plaatsen. Andere tips zijn het dal van de beek de Beerze en het cultuurhistorische landschap van de voormalige landbouwenclave Balsvoort. Enkele mooie wandelroutes starten vanaf Parkeerplaats Huisvennen - Roond in Boxtel. De populaire Huisvennenroute loopt door een zeer gevarieerd landschap van bossen, open heide, vennen en heuvels van stuifzand. Je kunt kiezen voor verschillende afstanden en de routes staan met kleuren duidelijk aangegeven. Het biedt mooie uitzichten en je kunt onderweg vogels en reeën spotten. Kortom, een wandelarrangement in de Kampina betekent wandelen in een heel afwisselende omgeving, een prachtige bestemmingen voor een weekendje weg wandelen in Brabant.

Nationaal Park De Biesbosch

Nationaal Park De Biesbosch is toegankelijk vanuit de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland. Dit unieke natuurgebied bestaat voor het grootste deel uit water, moerassen en rietvelden. Je zult misschien denken dat dit niet direct ideaal is voor een wandelarrangement. Maar toch vind je hier volop unieke wandelroutes. De Biesbosch is juist een heel verrassende bestemming voor een weekendje weg wandelen in Brabant. Er zijn wandelroutes langs de oevers van de vele kreken. Bijzonder is dat je sommige wandelroutes enkel per boot kunt bereiken. Goede wandelschoenen zijn wel een vereiste, omdat veel routes over onverharde wandelpaden gaan, vaak door drassig grasland en over groene dijkjes. Zeker als je het leuk vindt om vogels te spotten, dan is de Biesbosch een aanrader voor een wandelarrangement met overnachting in Brabant. Meer wandelinfo is verkrijgbaar bij Bezoekerscentrum Drimmelen, Natuurpoort de Biesbosch – Vissershang en het Biesbosch MuseumEiland bij Werkendam.

Nationaal Park De Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel is een beschermd natuurlandschap met afwisselend vennen, moerassen, heidevelden en bossen. Het ligt op de grens van de provincies Noord-Brabant en Limburg. Dit is een bijzondere bestemming voor een wandelarrangement Brabant. Je wandelt in dit natuurgebied over een zachte veenbodem. Deze metersdikke laag is in het verleden bijna volledig afgegraven voor de turfwinning. Er is hierdoor een heel gevarieerd landschap ontstaan met moerasland, zandvlaktes en waterpoelen. Wandelroutes starten bij het informatiecentrum 'Buitencentrum De Pelen'.

Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide

Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide is een grensoverschrijdend, heide- en bosrijk natuurgebied in Nederland en België. Er zijn mooie wandelroutes die beide landen aan doen. Het landschap is heel divers. Je wandelt langs vennen, door stille bossen en polders en over weilanden, uitgestrekte heidevelden en zandduinen. Bijzonder is dat het een officieel ‘stiltegebied’ is, benoemd door zowel Nederland als België. Als je op zoek bent naar rust, kies dan natuurgebied Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide als bestemming voor een hotel wandelarrangement. Er zijn vier zogenoemde toegangspoorten, waar je meer wandelinfo vindt en die het startpunt vormen voor een wandeltocht. Je weekendje wandelen begint vanuit Nederland bij de toegangspoort Volksabdij in Ossendrecht of de toegangspoort Ravenhof in het grensdorpje Putte. In België zijn er toegangspoorten in Essen en Kalmthout.

SELECTIE VAN DE HOTELEXPERT - bekijk deze wandelarrangementen!


» Gratis koffie en thee op de kamer
» 3 overnachtingen
» 3 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 3 x culinair 4-gangendiner
» Gebruik wellnesscentrum
» Gebruik zwembad en fitness
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 340,50 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» Vroege check-in (v.a. 12:00u)
» Welkomstaperitief (bij check-in)
» 1 overnachting
» 1 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 1 amuse
» 1 x 3-gangenmenu La Nouvelle Auberge
» Picknick to go + leuke stops
» Luxe koffie/thee (bospaviljoen Grotto)
» 1 dag fiets of elektrische step
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 180 p.p.

» Overnachting(en)
» Uitgebreid ontbijtbuffet
» 2-gangen keuzemenu
» Fiets- en wandelroutes
» Gratis WiFi
v.a. 70 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» 2 overnachtingen
» 2 x ontbijt
» 1 x 3–gangen keuzediner
» Fietsroutes
» Gratis fietsenstalling
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 161,50 p.p.

» Welkomstdrankje
» 2 overnachtingen
» 2 x ontbijtbuffet
» 1 x 3-gangendiner (aankomstdag)
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 169 p.p.

» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 1 x 2-gangen keuzemenu (aankomstdag)
» Fiets- en wandelroutes
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 109 p.p.

Veelgestelde vragen

Hoteltips voor een fietsarrangement in Noord-Brabant:
» Wandelarrangement in Brabant boeken? Bekijk alle hotels!
Hotel Kapellerput (bij de uitgestrekte Strabrechtse Heide), Auberge du Bonheur (culinair fietsarrangement in bosrijke omgeving bij Tilburg), De Kruishoeve (in een prachtige bosrijke omgeving, niet ver van het gezellige 's-Hertogenbosch), Hotel de Villa (klein hotel in een oude villa in Dongen, met eigen brasserie-restaurant), Landgoed de Rosep (de Oisterwijkse vennen en bossen, met uitstekend restaurant en wellnesscentrum), Parkhotel Auberge Vincent (kleinschalig hotel in het centrum van het Brabantse kerkdorp Nuenen), Hotel-Restaurant Boschoord (omringd door de Oisterwijkse bossen en vennen, vlakbij natuurgebied de Kampina), Hotel-Restaurant De Kempen (bosrijke omgeving in de Brabantse Kempen, bij de grens van Nederland en België)
Bij een wandelarrangement in Brabant is vooral belangrijk dat je hotel middenin of vlakbij de natuur ligt. Bij voorkeur start je wandelroute direct bij het hotel. Liggen er nog andere natuurgebieden in de buurt? Bekijk de wandelarrangementen in Brabant op onze website.