Wandelarrangement Twente

Wandelarrangement met overnachting in Twente

Het netwerk aan wandelpaden in de landelijke regio Twente in de provincie Overijssel is uitstekend. Twente wordt wel gezien als een van de mooiste regio's voor een wandelarrangement in Nederland. Je wandelt in Twente door een coulisselandschap met natuurgebieden en een glooiend, landelijk gebied met akkers, weilanden, bossen en heide. Voor een wandelarrangement met overnachting in Twente heb je prachtige wandelgebieden tot je beschikking. Er zijn wandelroutes in het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Ook een wandeling langs het riviertje de Dinkel is de moeite waard, dat idyllisch door het Twentse landschap meandert. Weer andere routes voeren je over de vele prachtige landgoederen van Twente, zoals Landgoed Twickel, met een kasteel, een aantal monumentale boerderijen en watermolens. Andere mooie natuurgebieden in Twente zijn het Lutterzand en natuurgebied De Borkeld, waar de veertig meter hoge heuvel De Friezenberg ligt. Bekijk het overzicht hotel wandelarrangementen Twente.

Wandelarrangementen in natuurgebieden in Twente

Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

Bergachtig kun je de Sallandse Heuvelrug nou ook weer niet noemen, maar door de beboste heuvels in en om dit nationaal park krijgt je wandelarrangement Twente haast een buitenlands tintje. Tijdens een weekendje weg wandelen waan je je even niet in Nederland. Door het heuvelachtige, afwisselende terrein heb je op de Sallandse Heuvelrug het gevoel even in een andere wereld te zijn. Hierdoor is het een mooie streek om met een hotel wandelarrangement een paar dagen te ontstressen. De belangrijkste bergen van het Salland zijn de Archemerberg (77,9 meter), de Koningsbelt (75,5 meter), de Lemelerberg (66 meter), de Haarlerberg (63,2 meter), de Noetselerberg (59,5 meter) en de Holterberg (59,5 meter). Je wandeltochten in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug kun je starten bij een van de vier infopunten van de Sallandse Heuvelrug, te weten het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, de Natuurschuur De Pas in Hellendoorn, het Infocentrum Canadese begraafplaats en Natuurmuseum Holterberg in Holten.

Landgoed Twickel

Ben je afgereisd voor een wandelarrangement in Twente, volg dan zeker ook een wandelroute op Landgoed Twickel bij de plaats Delden. Dit historische landgoed is opengesteld voor wandelaars. Hoogtepunten zijn Kasteel Twickel met gracht en het gevarieerde landschap met boerderijen, die typische zwart-witte luiken hebben, de watertoren, de houtzagerij en de twee watermolens. Bijzonder zijn de mooie tuinen en het park, met oranjerie, kasteeltuinen, wildbaan en omringend park. De entree is tegen betaling via het bezoekerscentrum en Landgoedwinkel. De wandelroute 'Umfassungsweg' wordt door het landgoed zelf aangeprezen als de belangrijkste route en geeft een goed beeld van de facetten van het Twentse landschap. De wandelroute begint ook bij het bezoekerscentrum van Landgoed Twickel. In de omgeving van Delden heb je keuze uit diverse hotel wandelarrangementen in Twente.

Natuurgebied De Borkeld

De bossen van natuurgebied De Borkeld verken je met behulp van de gemarkeerde wandelroutes. De routes leiden je naar de mooiste plekjes van dit natuurgebied tussen Rijssen en Markelo, een mooi gebied voor een wandelarrangement in Twente. Het landschap wordt getypeerd door bossen, heidevelden, hoogveen, akkers en graslanden. Er zijn ook zogenaamde leemkuilen, die zijn ontstaan doordat de leem in de bodem in het verleden is afgegraven. Leem werd gebruikt als bouwmateriaal. Soms blijft er water in een leemkuil staan. Er groeien nu allerlei bijzondere planten en kruiden. Bijzonder is dat er in de glooiende delen van De Borkeld veel jeneverbesstruiken groeien. Een wandeltip is de Borkeldwandeling, die gaat door bossen en over heidegebied. Op ongeveer de helft van deze wandelroute geniet je van het mooie panorama over het Elsenerveen. Een andere wandeltip is de Friezenbergwandeling, een korte route naar de Friezenberg. Dit is met 40 meter het hoogste punt in natuurgebied De Borkeld. Wandelinfo is verkrijgbaar bij Informatieboerderij De Borkeld.

Natuurgebied Het Lutterzand

Een geliefd wandelgebied voor een wandelarrangement Twente, met bossen en het beekdal van het riviertje de Dinkel, is het Lutterzand. Het ligt tegen de Duitse grens aan, tussen de plaatsen De Lutte en Denekamp. De Dinkel vormt de scheiding tussen de lage grasgebieden en het hogere terrein met stuifzand. Typerend voor de Dinkel zijn de grilligheid en de steile oevers. Het kronkelende riviertje de Dinkel is verantwoordelijk voor het unieke landschap in natuurgebied Lutterzand. Voor wandeltochten kun je het Lutterzand vanuit De Lutte bereiken via de Kribbebrug over de Dinkel. De verschillende wandelroutes zijn eenvoudig te volgen dankzij de gekleurde paaltjes. Als je tijdens een van je wandelingen in het Lutterzand de scherpe bocht in de Dinkel met de Twentse naam 'Greun’n Stet' (groene staart) bereikt, is het tijd voor een fotomoment. Bekijk de wandelarrangementen Twente op deze website.

SELECTIE VAN DE HOTELEXPERT - bekijk deze wandelarrangementen!


» 1 overnachting
» 1 x uitgebreid ontbijt
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 64,25 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 2 x 3-gangendiner
» Gebruik verwarmd binnenzwembad (29 graden)
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 139,50 p.p.

» Welkom met koffie en thee
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijt
» 2 x 3-gangendiner
» Informatie over de omgeving
» Gratis wandel- en fietsroutes
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 115 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» 3 overnachtingen
» 3 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 2 x 3-gangendiner
» 1 x twentse borrelplank
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 277,50 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» Welkom met Champagne
» 2 overnachtingen
» 2 x ontbijtbuffet
» 1 x 3-gangenmenu (aankomstdag)
» Gebruik zwembad
» Gebruik wellnessfaciliteiten
» Hotelpark met ’s avonds “Park in het licht"
» Privé toegang Kunstgalerie Parkhotel de Wiemsel
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 279 p.p.

» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 1 x 3-gangen menu du chef (aankomstdag)
» 1 x entree Zoutmuseum
» Fiets- en wandelroutes
» Kleine attentie
» Zoutfietsroute
» Gebruik zwembad
» Vrij gebruik van wellnessfaciliteiten
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 181,50 p.p.

Veelgestelde vragen

Hoteltips voor een wandelarrangement in Twente:
» Wandelarrangement in Twente boeken? Bekijk alle hotels!
Hotel het Wapen van Delden (landelijk gelegen aan de rand van het oude stadje Delden), Aparthotel Delden (met wellnesscentrum en golfbaan), Hotel Wyllandrie (charmant landhuis op de Kuiperberg bij kunstenaarsplaatsje Ootmarsum), Landgoed De Uitkijk (op de Hellendoornseberg, fietstochten in Twente en het Salland), Erfgoed Bossem (overnachten in een sterrenkubus met glazen koepel, je ziet de sterrenhemel als nooit tevoren), Het Ros van Twente (sfeervol hotel in een authentieke boerderij met goed restaurant), Hotel 't Kruisselt (zeer rustig gelegen temidden van bossen en heidevelden, met eigen golfbaan), Landgoed de Holtweijde (fietsen in Twente, heerlijk dineren en gebruik van wellnessfaciliteiten), Landhuishotel de Bloemenbeek (luxe viersterrenhotel met gastronomisch *Michelin-restaurant), Hoeve de Haar (zeer rustig gelegen op het landgoed van kasteel Twickel, met mooie wandelroutes)
Bij een wandelarrangement in Twente is vooral belangrijk dat je hotel middenin of vlakbij de natuur ligt. Bij voorkeur start je wandelroute direct bij het hotel. Liggen er nog andere natuurgebieden in de buurt? Bekijk de wandelarrangementen in Twente op onze website.