Wandelarrangement Limburg

Wandelarrangement met overnachting in Limburg

De grote provincie Limburg biedt misschien wel de grootste afwisseling in landschappen van heel Nederland. Met een wandelarrangement Limburg heb je hier als wandelaar heel wat te ontdekken. Een enkel hotel wandelarrangement in Limburg is niet genoeg, maar wel een goed begin. Allereerst moet je een keuze maken. Kies je voor een weekendje weg wandelen in Noord-Limburg of Zuid Limburg. Het noorden van Limburg is zo gevarieerd dat je in minder dan een halve dag door meerdere soorten landschap loopt. Ga je een wandelarrangement met overnachting in Zuid-Limburg boeken, dan staan de prachtige heuvels en lieflijke dorpjes centraal.

Wandel arrangementen in Noord- en Zuid-Limburg

Wandelarrangement Noord-Limburg

In Noord-Limburg krijg je op een wandeldag veel verschillende landschappen te verwerken. Dat maakt een wandelarrangement in Noord-Limburg heel afwisselend. Je wandelroutes gaan door gebieden met bossen, zandduinen, landbouwgebieden, beekdalen, veenlandschap en rivieren. Bijzonder zijn de wandeltochten langs de oevers van de Maas. Of ontdek het grensoverschrijdende Nationaal Park de Meinweg, Nationaal Park De Maasduinen of Nationaal Park De Groote Peel, dat op de grens met Noord-Brabant ligt. Het is leuk om enkele historische dorpjes in je wandelroute op te nemen. Vergeet niet dat Limburg bourgondisch is ingesteld, dus neem voldoende tijd voor een lekkere lunch op een terrasje.

Wandelarrangement Zuid-Limburg

De meest bekende, en tevens langste, wandelroute van Nederland, het Pieterpad, start vanaf de St-Pietersberg. Een wandelpad langs vele pittoreske locaties en landschappen in Zuid-Limburg is het Krijtlandpad. Vanuit Maastricht kun je noordwaarts wandelen door de Maasvallei, een bijzonder landschap gevormd door de Maas, dat zich tot het bekende witte stadje Thorn in Noord-Limburg uitstrekt. Een tip is een wandelarrangement Limburg in de Voerstreek. Boek daar een van de hotel wandelarrangementen en volg een van de mooie wandelroutes langs wijngaarden in het uiterste zuiden van Limburg tot over de grens met België.

SELECTIE VAN DE HOTELEXPERT - bekijk deze wandelarrangementen!


» Gratis koffie en thee op de kamer
» 2 overnachtingen
» 2 x ontbijtbuffet
» 1 x 3-gangen kasteelmenu
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 171 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» Overnachting(en)
» Dagelijks landelijk ontbijtbuffet
» Elke avond 3-gangen keuzemenu
» Gratis informatiepakket
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 60,50 p.p.

» 2 overnachtingen
» 2 x ontbijtbuffet
» 1 x 3-gangendiner, incl. dranken (aankomstdag)
» Gebruik e-bike (1 dag)
» 1 x lunchpakket
» Diverse fietsroutes
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 119 p.p.

» Overnachting(en)
» Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
» Elke avond 3-gangendiner
» Gebruik wellnessfaciliteiten
» Wandel- en fietsroutes
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 96,37 p.p.

» Welkom met koffie of thee
» 7 overnachtingen     
» 7 x ontbijt    
» 7 x 3-gangendiner      
» Wandel- of fietskaart
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 499 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 1 x regionaal 3-gangendiner
» Wandelkaart van de omgeving
» Koffie en vlaai
» Gebruik zwembad
» Gebruik sauna, whirlpool en fitness
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 200 p.p.

Weekendje wandelen Limburg - natuurgebieden

Nationaal Park de Meinweg

Nationaal Park De Meinweg is een groot beschermd natuurgebied, dat aan drie kanten grenst aan Duitsland. De hoogteverschillen tot zo'n vijftig meter, de vennen en het prachtige dal van de Rode Beek aan de zuidkant, maken dit tot een indrukwekkend natuurgebied. Vanaf verschillende plaatsen in het park is het mogelijk om uitgezette wandelroutes te volgen. Meer wandelinfo voor Nationaal Park De Meinweg is te verkrijgen bij Bezoekerscentrum de Boshut in bezoekerscentrum de Meinweg in Herkenbosch. Hier kun je parkeren en starten verschillende wandelroutes. Onder meer het plaatsje Vlodrop kun je als uitgangspunt kiezen voor een hotel wandelarrangement met overnachting in deze regio.

Nationaal Park De Maasduinen

Tijdens een wandelarrangement in Noord-Limburg kun je het unieke Nationaal Park De Maasduinen gaan ontdekken. Het is zo bijzonder omdat hier een lang rivierduinengebied ligt, tussen de Maas en de Duitse grens. Dit schitterende natuurgebied heeft zich gevormd door eeuwenlange invloed van menselijk handelen, het water en de wind. In het glooiende landschap kun je prachtige wandelroutes volgen, die goed zijn gemarkeerd met behulp van gekleurde paaltjes. Een deel van het Pieterpad en enkele andere doorgaande wandelpaden in deze streek, lopen door de Maasduinen. De wandelingen zijn af en toe pittig, omdat het extra inspanning vraagt om duintoppen te bereiken. Een paar goede wandelschoenen zijn dan geen overbodige luxe. Hotels met wandelarrangement vind je in de plaatsen Venray, Horst en Arcen.

Nationaal Park De Groote Peel

Nationaal Park De Groote Peel is een beschermd natuurlandschap met afwisselend vennen, moerassen, heidevelden en bossen. Het ligt op de grens van de provincies Noord-Brabant en Limburg. Je wandelt in dit natuurgebied over een zachte veenbodem. Deze metersdikke laag is in het verleden bijna volledig afgegraven voor de turfwinning. Er is hierdoor een heel gevarieerd landschap ontstaan met moerasland, zandvlaktes en waterpoelen. Wandelroutes starten bij het informatiecentrum 'Buitencentrum De Pelen'. In Noord-Limburg bieden we hotel wandelarrangementen bij charmante hotels, waarvandaan je dit bijzondere natuurgebied kunt gaan verkennen.

Brunssummerheide en Mookerheide

De Brunssummerheide in Zuid-Limburg en de Mookerheide in Noord-Limburg zijn mooie heidegebieden, die de moeite waard zijn om in je wandelarrangement Limburg op te nemen. Wandeltochten zijn hier op z'n mooist van ongeveer half augustus tot half september, wanneer de heide in bloei staat en de heidevelden paars kleuren. Echt een aanrader dus om je wandelarrangement met overnachting in Limburg in deze periode te plannen. Op Landgoed Mookerheide kun je het in jugendstil gebouwde jachtslot bewonderen, met de historische kassen en tuinen. Een wandeling over de Brunssummerheide gaat over heidevelden, door bossen en langs vennen. Je wordt in het glooiende terrein steeds weer verrast door nieuwe uitzichten.

Veelgestelde vragen

Hoteltips voor een wandelarrangement in Limburg:
» Wandelarrangement in Limburg boeken? Bekijk alle hotels!
 Landhotel Heuvelzicht (culinaire aanrader midden in het schilderachtige heuvellandschap van Zuid-Limburg), Aparthotel De Oude Hamer (tuinterras met uitzicht op de heuvels), Hotel Atlanta (in een rustige omgeving net buiten het gezellige centrum van Valkenburg), Boshotel Vlodrop (wandelen in Natuurpark Meinweg, met zwembad en wellnesscentrum), Hotel Bemelmans (unieke ligging onder aan de Sousberg in Schin op Geul), Hotel Kasteel Doenrade (romantisch overnachten in het hart van Zuid-Limburg), Hotel Op De Beek (gemoedelijk familiehotel in een rustige, landelijke omgeving), Hotel Crasborn (in het witte stadje Thorn in Midden-Limburg, wandelen langs idyllische dorpjes aan de Maas), Saillant Hotel Gulpenerland (aan de voet van de Gulperberg in het mooie heuvelland van Zuid-Limburg), Landgoed Overste Hof (ideaal hotel voor wandelarrangement met overnachting en lekker eten)
Bij een wandelarrangement in Limburg is vooral belangrijk dat je hotel middenin of vlakbij de natuur ligt. Bij voorkeur start je wandelroute direct bij het hotel. Liggen er nog andere natuurgebieden in de buurt? Bekijk de wandelarrangementen in Limburg op onze website.