Wandelarrangement Drenthe

Wandelarrangement met overnachting in Drenthe

Als er één Nederlandse provincie is waar je eindeloos kunt wandelen, dan is dat wel Drenthe. En een wandelarrangement in Drenthe is nooit saai. In je wandelarrangement met overnachting in Drenthe kun je zeer gevarieerde wandeltochten inplannen. Denk jij bij een weekendje weg wandelen aan puur natuur? Dan is Drenthe helemaal jouw wandelbestemming, want er liggen maar liefst drie officiele nationale parken in de provincie Drenthe. Wandelroutes gaan door afwisselende natuurgebieden met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en beekdalen. Maar ook buiten de natuurgebieden is het in Drenthe fijn om te wandelen, want steeds ervaar je de rust. Plan je lunchpauze op een terras bij één van typische Drentse brinkdorpen. Een brink was al in de middeleeuwen de ontmoetingsplek van het dorp. En eigenlijk is dat tegenwoordig vaak nog steeds zo. Ook werden er markten gehouden. Vergeet niet om in je wandel arrangement zeker ook een wandeling langs de hunebedden in te passen.

Wandelarrangementen in natuurgebieden in Drenthe

Nationaal Park Drentsche Aa

De omgeving van Nationaal Park Drentsche Aa is een uniek gebied voor een hotel wandelarrangement in Drenthe. In de Drentsche Aa meanderen de beken nog vrij door het oeroude landschap. Het zijn meerdere beken die gezamenlijk worden aangeduid als Drentsche Aa. Dit is het gebied van de Hunebedden en grafheuvels. Al duizenden jaren wonen er mensen in het gebied waar de stromende waterlopen dit beekdallandschap hebben gevormd. Er zijn wandelroutes die, voor een deel, de beken volgen. Maar tijdens je wandelingen in dit natuurgebied kom je ook langs schilderachtige Drentse dorpjes, heidevelden en vennetjes in de bossen. Als je geinteresseerd bent in bijzondere natuurlandschappen, dan is de Drentsche Aa beslist een goede keuze voor een wandelarrangement met overnachting in Drenthe.

Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld is een nat heidegebied, een van de grootste van West-Europa. Er zijn talloze vennen en kleine veenmoerassen. De bodem bestaat uit een dikke laag klei, waardoor het water maar heel langzaam doordringt in de bodem. Maar geen zorgen, de uitgezette wandelroutes loodsen je veilig en met droge voeten door dit bijzondere natuurgebied. Door het vele water leven er veel vogels. Vergeet dus niet je verrekijker mee te nemen, als je onderweg vogels wilt spotten. De herders met hun schaapskuddes zorgen er mede voor dat de heide in stand wordt gehouden. Kom je tijdens je weekendje weg wandelen in dit gebied een schaapskudde tegen, dan is dat echt een mooi fotomomentje. Voordat je hotel wandel arrangement in Drenthe echt van start gaat, bezoek je eerst het Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Vanaf dit punt heb je toegang tot het park en de wandelroutes. Een mooi brinkdorp in de directe omgeving van het Dwingelderveld is Dwingeloo. Dit is voor je wandelarrangement met overnachting dus een uitstekend uitgangspunt om het Dwingelderveld te gaan ontdekken.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt op de grens van de provincies Drenthe en Friesland. Daar wandel je niet snel doorheen, want het behoort tot een van de grootste beschermde natuurparken van Nederland. Je wandelt in het Drents-Friese Wold door bossen, beekdalen en gebieden met heide en stuifzand. De zogenoemde Kale Duinen mag je niet missen. Officieel heet dit stuifzandgebied het Aekingerzand. Voor het mooiste panorama beklim je de uitkijktoren, die hier staat. Een leuk weetje is dat het Drents-Friese Wold tot de donkerste plekken van Nederland wordt gerekend. Om je hotel wandelarrangement ter plaatse verder in te vullen bezoek je een van de bezoekerscentra, waar ook meer wandelinfo te verkrijgen is. Je kunt er ook parkeren en veel wandelroutes starten er. Infocentra Drents-Friese Wold: Buitencentrum Drents-Friese Wold in Terwisscha, Toeristisch Informatiepunt Diever en Natuurpoort Hoogersmilde.

Natuurgebied Drentse Hondsrug

Tijdens wandelingen over de dalen en ruggen van de Drentse Hondsrug kom je langs een aantal plekken met prachtig natuurschoon. Hier beleef je een weekendje wandelen Drenthe vol afwisselende wandeltochten en (pré)historie. De gevarieerde landschappen werden in verschillende ijstijden gevormd en lopen in elkaar over. In de Hondsrugregio zijn de meeste hunebedden te vinden. Ook UNESCO vindt dit een bijzonder gebied. De Hondsrug is erkent als UNESCO Global Geopark. Wil je niet alleen maar wandelen maar ook leren over de geschiedenis van de hunebedden en de ijstijden? Ga dan even langs bij het Hunebedcentrum Borger. De Hondsrug gaat verder dan alleen Drenthe en loopt tot aan de stad Groningen. Dit alles maakt de Drentse Hondsrug tot een mooie en interessante bestemming voor je volgende wandelarrangement met overnachting in Drenthe. Ben je benieuwd welke wandelhotels er op de Hondsrug zijn? Bekijk dan het overzicht hotel wandelarrangementen Drenthe!

SELECTIE VAN DE HOTELEXPERT - bekijk deze wandelarrangementen!


» Gratis koffie en thee op de kamer
» 3 overnachtingen
» 3 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 3 x 3-gangendiner
» Gratis fietsroutes
» Knooppuntenkaart Drenthe
» Gebruik overdekte fietsenstalling
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 265,50 p.p.

» 2 overnachtingen
» 2 x ontbijtbuffet
» 1 x 3-gangen keuzediner (aankomstdag)
» 1 x rondvaart in Giethoorn (1 uur) OF 1 dag fietshuur
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 173,50 p.p.

» 4 overnachtingen
» 4 x uitgebreid ontbijt
» 1 x 3-gangendiner
» Fiets- en wandelroutes
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 158 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijt
» 2 x 3-gangen keuzemenu
» Wandelroute voor boswandeling
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 158 p.p.

» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijt
» 1 x 3-gangen à la carte diner (aankomstdag)
» Culinaire verrassing van het huis tijdens diner
» Fiets- en wandelroutes
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 165,30 p.p.

» Overnachting(en)
» Uitgebreid ontbijtbuffet
» 2-gangen keuzemenu
» Fiets- en wandelroutes
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 70 p.p.

Veelgestelde vragen

Hoteltips voor een wandelarrangement in Drenthe:
» Wandelarrangement in Drenthe boeken? Bekijk alle hotels!
Landhotel Diever (vriendelijk hotel in landelijke omgeving voor weekendje weg wandelen bij het Drents Friese Wold), Abdij de Westerburcht (vlakbij de nationale parken Dwingelderveld en Drents-Friese Wold en wellnesscentrum naast de deur), Hotel & Restaurant Wesseling (in historisch pand aan de Brink, nabij natuurgebieden Dwingelderveld en het Drents Friese Woud), Hotel Het Witte Veen (gemoedelijk hotel in een oude Drentse boerderij bij het dorpje Witteveen in het hart van Drenthe)
Bij een wandelarrangement in Drenthe is vooral belangrijk dat je hotel middenin of vlakbij de natuur ligt. Bij voorkeur start je wandelroute direct bij het hotel. Liggen er nog andere natuurgebieden in de buurt? Bekijk de wandelarrangementen in Drenthe op onze website.