Wandelarrangement Veluwe

Wandelarrangement met overnachting op de Veluwe

Voor een wandelarrangement Veluwe is één weekendje weg wandelen niet genoeg. Je zult meer dan één hotel wandelarrangement nodig hebben om, delen van, dit enorme natuurgebied beter te leren kennen. De Veluwe bestaat uit meerdere natuurgebieden, die met elkaar verbonden zijn. Er zijn twee officiële nationale parken, namelijk Nationaal Park De Hoge Veluwe en Nationaal Park Veluwezoom. Daaromheen ligt nog een heel groot gebied met bossen, heidevelden, zandverstuivingen en landgoederen. Kortom, voor een wandelarrangement met overnachting op de Veluwe moet je keuzes maken.

Wandel arrangementen Veluwe - natuurparken

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Als je een wandelarrangement Veluwe gaat boeken, dan mag Nationaal Park De Hoge Veluwe niet ontbreken in je wandelplannen. Hoewel dit natuurreservaat slechts vijf procent uitmaakt van de totale Veluwe, is een bezoek toch zeer de moeite waard. Vooral als je naast wandelen ook van kunst en architectuur houdt. In het park bevindt zich het Kröller-Müller Museum en het Jachthuis Sint Hubertus, het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller, dat is ontworpen door de bekende Nederlandse architect Berlage. Verschillende wandelroutes op de Veluwe lopen langs wildobservatiepunten. Je wandelt door naald- en loofbossen, over heidevelden en zandverstuivingen. In de vroege ochtend heb je het meeste kans om wild te spotten, zoals herten en wilde zwijnen. Heb je genoeg gewandeld? Pak dan een van de gratis witte fietsen. Als enige nationaal park in Nederland moet je voor Nationaal Park De Hoge Veluwe entree betalen. Er zijn ingangen in Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen. Voor een hotel wandelarrangement op de Veluwe zijn deze plaatsen ideale uitgangspunten voor een bezoek aan Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Nationaal Park Veluwezoom

Wat de Veluwezoom voor het vlakke Nederland echt bijzonder maakt voor een weekendje weg wandelen, zijn de hoogteverschillen. Vanaf de heuvels heb je hier de mooiste panorama's van heel de Veluwe. Bekend is het heuvelachtige heidegebied Herikhuizerveld, dat meestal de Posbank wordt genoemd. In de Veluwezoom kun je afwisselende wandeltochten maken door vooral bossen en heidegebied, maar ook over prachtige landgoederen. Zoek je liever niet de drukte op van de Posbank, dan zijn er in en rondom de Veluwezoom nog veel andere, rustige wandelroutes te vinden. Handig is dan het wandelknooppuntennetwerk in dit gebied, je plant gemakkelijk je eigen wandelroute aan de hand van knooppuntnummers. Meer routeinfo voor je hotel wandelarrangement Veluwe vind je bij Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden, waarvandaan ook wandelroutes vertrekken. Andere plaatsen rondom de Veluwezoom voor een wandelarrangement met overnachting zijn Dieren, Eerbeek en Loenen.

SELECTIE VAN DE HOTELEXPERT - bekijk deze wandelarrangementen!


» Gratis koffie en thee op de kamer
» Welkomstdrankje naar keuze
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 1 x heerlijk 3-gangenmenu
» Fiets- en wandelroutes
» Korting voor Ouwehands Dierenpark
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 145,75 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» Welkomstdrankje
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 1 x 3-gangendiner
» 1 dag fietshuur
» Gebruik verwarmd buitenzwembad (zomermaanden)
» Wandel en fietsroutes
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 160 p.p.

» 1 overnachting
» 1 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 1 x High-Tea (keuzedag, 13:00-16:00u)
» 1 x gastronomisch 4-gangenmenu
» Gebruik binnenzwembad
» Gebruik small sauna en fitness
» Gebruik badjas en slippers (op verzoek)
» Gratis wandel- en fietsroutes
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 245,34 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» Welkomstdrankje
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 1 x 3-gangendiner (1e dag)
» Fiets- en wandelroutes
» Gebruik buitenzwembad met ligweide
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 79 p.p.

» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijt
» 1 x 3-gangen à la carte diner (1e dag)
» Fiets- en wandelroutes
» Culinaire verrassing van het huis tijdens diner
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 142,50 p.p.

» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 1 x 2-gangen keuzemenu (aankomstdag)
» Fiets- en wandelroutes
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 99 p.p.

Veelgestelde vragen

Hoteltips voor een wandelarrangement op de Veluwe:
» Wandelarrangement op de Veluwe boeken? Bekijk alle hotels!
Hotel & Restaurant de Loenermark (kleinschalig hotel en direct de natuur in), Hotel de Veluwe (midden in de bossen en met verwarmd buitenzwembad), Hotel 't Paviljoen (op de Grebbeberg in Rhenen nabij Utrechtse Heuvelrug, Veluwe en Betuwe), Dennenheuvel (wandelarrangement met fijnproevers restaurant en privé wellness), Veluwe Hotel de Beyaerd (weekendje weg wandelen op de veluwe, vanuit het hotel zo de natuur in)
 
Bij een wandelarrangement op de Veluwe is vooral belangrijk dat je hotel middenin of vlakbij de natuur ligt. Bij voorkeur start je wandelroute direct bij het hotel. Liggen er nog andere natuurgebieden in de buurt? Bekijk de wandelarrangementen op de Veluwe op onze website.