Wandelarrangement Achterhoek

Wandelarrangement met overnachting in de Achterhoek

Ook de Achterhoek in de provincie Gelderland kent een zogenaamd coulissenlandschap. Dit afwisselende landschap van kleine landbouwpercelen met heggen en houtwallen, is kenmerkend voor landelijke regio's in het oosten van Nederland. Wandelroutes in de Achterhoek gaan, via slingerende landweggetjes, zanderige paden en bospaden, voorbij aan prachtige, historische boerderijen en kastelen. Je wandelt langs meanderende beekjes en door bossen, landbouwgebieden en oude landgoederen. Onderweg ontmoet je schilderachtige dorpjes. Een wandelarrangement met overnachting in de Achterhoek boeken is op onze website een koud kunstje. En voor het bepalen van je wandelroutes in de Achterhoek gebruik je het handige netwerk van wandelknooppunten.

Wandelarrangementen Achterhoek - natuurgebieden

Natuurgebied Montferland

Het Montferland ligt tegen de Duitse grens en bestaat uit meerdere kleinere heuvelachtige natuurgebieden, waaronder het Bergherbos, Bijvanck en Bevermeer. Het is een afwisselend wandelgebied met bossen, stuwwallen en kleine akkers, die door houtwallen worden omzoomd. Het lange-afstand-wandelpad 'Pieterpad' komt door dit natuurgebied. Het Bergherbos heeft hoogteverschillen, omdat het op de hellingen ligt van de stuwwal van Montferland. Dat maakt dat je hotel wandelarrangement in de Achterhoek een pittig tintje krijgt, met mooie vergezichten als beloning. Het geheel doet een beetje buitenlands aan. Vanaf de uitkijktoren op de Hulzenberg (82 meter) kun je tot in Duitsland kijken en zie je aan de andere kant de Veluwezoom in de verte. Andere heuvels in het Montferland zijn de Hettenheuvel (91,6 meter), de Eltenberg (82,4 meter) en de Galgenberg (69,8 meter). Landgoed De Bijvanck is een bosgebied met eiken, waar je vrij kunt wandelen op wegen en paden. Je kunt er ontelbaar veel vogels spotten. Bevermeer is niet toegankelijk, maar zorgt wel voor een natuurlijke verbinding met de Veluwezoom. Kortom, het Montferland is voor een wandelarrangement met overnachting in de Achterhoek beslist de moeite waard.

Natuurgebied De Kruisbergse Bossen

Niet ver van de stad Doetinchem liggen de Kruisbergse Bossen. In dit bosgebied met kleine hoogteverschillen kun je wandelen in een afwisselend natuurgebied met vennetjes, loof- en naaldbossen en een coulisselandschap met akkers en houtwallen. Vind je het leuk om tijdens je weekendje wandelen dieren te spotten? Dan biedt dit gebied mogelijkheden, want vogels en wild vinden bescherming achter deze houtwallen. Bijzonder zijn de rivierduinen in dit natuurgebied. Deze zijn ontstaan door invloed van de wind. Het hoogste punt van de Kruisbergse Bossen ligt op ongeveer 30 meter. Het Landgoed Hagen, dat ook Kasteel De Kelder wordt genoemd, is een voormalige havezate gelegen op rivierduinen. Het landgoed maakt een belangrijk deel uit van de Kruisbergse Bossen. Plan dus zeker een wandeltocht door de Kruisbergse Bossen als je voor een wandelarrangement met overnachting in de Achterhoek bent. Een weekendje weg wandelen Achterhoek boeken is eenvoudig met behulp van ons overzicht hotel wandelarrangementen Achterhoek.

SELECTIE VAN DE HOTELEXPERT - bekijk deze wandelarrangementen!


» Gratis koffie en thee op de kamer
» 4 overnachtingen
» 4 x uitgebreid ontbijt
» 1 x uitstekend 3-gangendiner
» Fiets- en wandelroutes
» Gebruik verwarmd binnenzwembad
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 307 p.p.

» Welkomstaperitief
» Overnachting(en)
» Dagelijks ontbijt in Mien’s Eetkamer
» Elke avond 4-gangen proeverij van de chef
» Gratis WiFi
v.a. 116,50 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 1 x 3-gangendiner
» Gratis wandel- en fietsroutes
» Gratis WiFi
v.a. 167,50 p.p.

» Gratis koffie en thee op de kamer
» Overnachting(en)
» Dagelijks uitgebreid ontbijtbuffet
» Elke avond 3-gangen Avenarius keuzemenu
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 92,50 p.p.

» Ontvangst met glas bubbels
» 2 overnachtingen
» 2 x live cooking ontbijt in de kookstudio
» 1 x 4-gangen keuzemenu (aankomstdag)
» Gratis fiets- en wandelroutes
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 211 p.p.

» 2 overnachtingen
» 2 x uitgebreid ontbijt
» 1 x 3-gangen à la carte diner (1e dag)
» Fiets- en wandelroutes
» Culinaire verrassing van het huis tijdens diner
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 151,05 p.p.

Veelgestelde vragen

Hoteltips voor een wandelarrangement in de Achterhoek:
» Wandelarrangement in de Achterhoek boeken? Bekijk alle hotels!
Hotel Avenarius (wandelen in een bosrijke omgeving in het het hart van de Achterhoek), Hotel-Restaurant De Scheperskamp (hotel met zwembad en sauna, in de bosrijke omgeving van Lochem), Hotel-Restaurant Frerikshof (op een rustige locatie in Winterswijk, direct toegang tot wandelroutes), Buitengoed de Panoven (hotel omringd door twee prachtige rivierenlandschappen)
Bij een wandelarrangement in de Achterhoek is vooral belangrijk dat je hotel middenin of vlakbij de natuur ligt. Bij voorkeur start je wandelroute direct bij het hotel. Liggen er nog andere natuurgebieden in de buurt? Bekijk de wandelarrangementen in de Achterhoek op onze website.