Wandelarrangement Ardennen

Weekendje weg - wandelen in de Belgische Ardennen

De Belgische Ardennen is een van de vakantieregio's waar je echt het gevoel hebt in het buitenland te zijn. Alles is anders. De taal, het eten en het heuvelachtige landschap en de natuur. En dat op vaak nog geen twee uur rijden. Een weekendje weg wandelen in de Belgische Ardennen is niet te vergelijken met wandelen in Nederland en Nederlandstalige delen van België. Met een wandelarrangement in de Belgische Ardennen ben je echt even helemaal weg. In alle seizoenen van het jaar is een wandelarrangement boeken in de Ardennen de moeite waard. In het voorjaar en zomer wandel je in een groen paradijs. In de winter is de kans groot dat je een sneeuwwandeling kunt maken, vooral in de wat hoger gelegen delen van de Ardennen. En voor de kleurenpracht in de herfst bestaan haast geen woorden om de schoonheid ervan te beschrijven. Overal in de Belgische Ardennen kun je mooie wandelingen maken, maar de natuurparken van de Ardennen maken je wandelarrangement België extra bijzonder. Beschermde natuurgebieden in de Ardennen zijn de Hoge Venen, het Park van Bohan-Membre en het nationaal park van Lesse et Lomme. Bekijk alle wandelarrangementen in de Ardennen in het overzicht.

Wandel arrangementen Ardennen - natuurparken

Natuurpark Hoge Venen-Eifel

Het natuurgebied De Hoge Venen ligt op een hoger gelegen vlakte in Oost-België. Dit is echt een aanrader voor een wandelarrangement Ardennen. In de Hoge Venen wandel je door een hoogveenlandschap met uitgestrekte bossen, heidevelden en veenmoerassen. Je kunt een stevige klim maken, want wandelroutes gaan tot het hoogste punt op 692 meter bij Signaal van Botrange. Bijzonder is dat wandelroutes soms over houten vlonders door het heidelandschap gaan, die over de turf zijn aangelegd. Zoals de wandelroute van Signaal van Botrange naar Baraque-Michel. Maar Natuurpark Hoge Venen-Eifel is groter dan dat. Het strekt zich uit tot in de Belgische Eifel tot aan de grens met Duitsland. In de heuvelachtige omgeving van de Belgische Eifel vind je stromende riviertjes en meren met stuwdammen. Ook kun je er schilderachtige dorpjes bezoeken. Het grootste deel van het totale natuurgebied ligt in de Ardennen. Met een wandelarrangement in Natuurpark Hoge Venen-Eifel heb je een zeer afwisselend gebied tot je beschikking.

Natuurpark Twee Ourthes

Deze natuurregio midden in de Belgische Ardennen vormt de bron van de rivier L'Ourthe. Een deel van de rivier ontspringt in het westelijke deel en het andere in het oostelijke deel, vandaar dus de naam van het natuurpark, de Twee Ourthes. Na te zijn samengevloeid stroomt de meanderende Ourthe verder richting La Roche-en-Ardenne. Indrukwekkend is de rotswand Le Hérou, die over een lengte van 1400 meter haast verticaal de rivier volgt. Tijdens een weekendje weg wandelen in de Ardennen kun je in natuurpark de Twee Ourthes gebruik maken van het uitgebreide netwerk van wandelpaden. Vele wandelroutes van allerlei afstanden volgen al kronkelend de rivier. Een wandelarrangement in dit deel van de Ardennen is heel afwisselend, want steeds weer opnieuw wordt je beloond met nieuwe panorama's. Ook de geoefende wandelaar komt hier aan z'n trekken. Je kunt uitdagende wandelroutes volgen met hoogteverschillen tot meer dan 500 meter. We bieden in deze regio leuke adresjes voor een hotel wandelarrangement in de Ardennen.

Natuurpark Viroin Hermeton

Het beschermde natuurpark Viroin-Hermeton ligt in de provincie Namen. Door het rotsachtige landschap kun je tijdens een weekendje weg wandelen in de Ardennen mooie wandeltoeren maken. Het is een heel bijzonder natuurgebied met heuvels, steile rotsen, bossen, waterstromen en zeldzame bloemen en planten. Markante plekken in natuurpark Viroin-Hermeton zijn de Fondry des Chiens. Daar vind je grillige rotspartijen en een grote kloof van twintig meter diep, die is ontstaan door weggespoeld kalkgesteente door de eeuwen heen. Bij de Roche Trouée vind je spelonken in het landschap en er zijn meerdere grotten. Vanuit het plaatsje Nismes kun je een wandelroute volgen langs zowel de Fondry des Chiens als de Roche Trouée. Je wandelt dan tevens langs de Viroin, een zijriviertje van de Maas. Als je natuurpark Viroin-Hermeton hebt gekozen voor een wandelweekend, neem dan zeker ook het wandelpad naar La Roche à Lomme, waarvandaan je een schitterend panorama hebt over de omgeving. Dit natuurpark is een prachtig gebied voor een hotel wandelarrangement in de Ardennen.

Parc National Lesse et Lomme

Het natuurgebied Parc National Lesse et Lomme draagt de naam van twee rivieren, die zich deels een weg banen door dit natuurreservaat. De Lesse is een zijrivier van de Maas. De bron van de rivier ligt op het Ardens plateau. Bekend zijn de Grotten van Han bij de plaats Han-sur-Lesse. Hier gaat de rivier ondergronds, waardoor de grotten gevormd zijn. En de rivier Lomme is weer een zijrivier van de Lesse. In dit mooie natuurgebied tussen de twee rivieren wandel je door de ongerepte natuur en door de dichte, mysterieuze bossen van de Ardennen. Heb je tijdens je wandelarrangement in de Ardennen even genoeg natuur gezien, dan is Rochefort een veel bezochte, wat grotere plaats in deze streek. Het stadje Rochefort ligt aan de Lomme. Je kunt deze plaats kiezen als uitvalsbasis voor een een hotel wandelarrangement in de Ardennen, maar ook kiezen voor een van de zeer rustige dorpjes in de omgeving. De hotels daar zijn vaak kleinschalige, gastronomische accommodaties.

Park van Bohan-Membre

Regio Haute Ardenne

SELECTIE VAN DE HOTELEXPERT - bekijk deze wandelarrangementen!


» 2 overnachtingen
» 2 x ontbijt
» 2 x heerlijk 4-gangendiner
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 209 p.p.

» Overnachting(en)
» Dagelijks uitgebreid ontbijt
» Elke avond 4-gangendiner
» Gebruik zwembad
» Gebruik wellnesscentrum
» Gratis WiFi
v.a. 97,50 p.p.

» Welkomstdrankje
» 3 overnachtingen
» 3 x uitgebreid ontbijtbuffet
» 1 x 3-gangendiner
» Gebruik wellnesscentrum
» Late check-out (tot 12.00u)
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 199 p.p.

» Overnachting(en)
» Dagelijks ontbijt
» Elke avond 3-gangendiner
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 95 p.p.

» 1 overnachting
» 1 x ontbijtbuffet
» 1 x diner
» Gebruik sauna
» Gratis parkeren
» Gratis WiFi
v.a. 130 p.p.

Wat anderen ook interessant vonden

Veelgestelde vragen

Bij een wandelarrangement in de Belgische Ardennen is vooral belangrijk dat je hotel middenin of vlakbij de natuur ligt. Bij voorkeur start je wandelroute direct bij het hotel. Liggen er nog andere natuurgebieden in de buurt? Bekijk de wandelarrangementen in de Ardennen op onze website.