Hotel Kasteel Geulzicht

Highlights

 • Nabij natuur
 • Nabij golfbaan
 • Romantisch hotel
 • Kasteelhotel
 • Landelijk hotel
 • Kleinschalig hotel

Hotelvoordelen

Fietsverhuur
Fietsverhuur
Nabij natuur of bos
Nabij natuur of bos
Gratis parkeren
Gratis parkeren
Gratis wifi
Gratis wifi
Nabij golfbaan
Nabij golfbaan

Prijzen & Beschikbaarheid

Over Hotel Kasteel Geulzicht

Hotel Kasteel Geulzicht heeft een zeer rustiek karakter en een romantische uitstraling. Het kasteelhotel is ingericht in de Engelse landhuisstijl en biedt ruime zithoeken en hotelkamers in het oorspronkelijke kasteelgebouw. Kasteel Geulzicht heeft een bijzondere interieur. De vloer van de grote ontvangsthal is van wit marmer en zwarte Naamse steen. De monumentale haard is bekleed met geglazuurde tegeltjes, de schouw met hout en hierover een gobelin. De plafondschilderingen bevatten Bijbelse taferelen en figuren uit de Griekse en Romeinse mythologie.

Ligging

Tussen Maastricht (6 km) en Valkenburg (3 km), in het prachtige Geuldal, te midden van de bossen en aan de rand van natuurgebied Ingendael ligt het romantische Hotel Kasteel Geulzicht.

Kamers

Hotel Kasteel Geulzicht heeft tien ruime romantische hotelkamers. Deze zijn alle verschillend van inrichting en hebben een geheel eigen karakter. Twee kamers hebben een privé-terras, waardoor u een schitterend uitzicht heeft over het Geuldal. Helemaal bijzonder is de torenkamer.
Kamer A: Kamer met bad
De Kamer met bad (25m²) is voorzien van 2 eenpersoons boxspringbedden (0.90 x 2.10m), gratis WiFi, bad, toilet, föhn, minibar, telefoon, flatscreen tv, kluis en gratis koffie- en theefaciliteit.
Kamer B: Romeins Bad
Deze kamer (34m²) is voorzien van 2 eenpersoons boxspringbedden (0.90 x 2.10m), Romeins bad (van marmer en verzonken in de vloer), douche, toilet, föhn, gratis WiFi, minibar, telefoon, flatscreen tv, kluis en gratis koffie- en theefaciliteit.
Kamer C1: Bad + Terras
Deze kamer (35m²) is voorzien van een terras, 2 eenpersoons boxspringbedden (0.90 x 2.10m), bad, toilet, föhn, terras, gratis WiFi, minibar, telefoon, flatscreen tv, kluis en gratis koffie- en theefaciliteit.
Kamer C2: Bad, Terras, Hydrosauna
Deze kamer (47m²) is voorzien van een terras, 2 eenpersoons boxspringbedden (0.90 x 2.10m), bad, douche met hydrosauna, toilet, föhn, terras, gratis WiFi, minibar, telefoon, flatscreen tv, kluis en gratis koffie- en theefaciliteit.
Kamer D: Romeins Bad + Geulzicht
Deze kamer (47m²) heeft uitzicht over het Geuldal en is voorzien van 2 eenpersoons boxspringbedden (0.90 x 2.10m), Romeins bad (van marmer en verzonken in de vloer), douche, toilet, föhn, gratis WiFi, minibar, telefoon, flatscreen tv, kluis en gratis koffie- en theefaciliteit.
Kamer E: Whirlpool / Hydrosauna
Deze kamer (28m²) is voorzien van 2 eenpersoons boxspringbedden (0.90 x 2.10m), whirlpool/hydrosauna, bad, douche, föhn, gratis WiFi, minibar, telefoon, flatscreen tv, kluis en gratis koffie- en theefaciliteit.
Torenkamer: Bad + Uitzicht Geuldal

De unieke Torenkamer (45m²) is verdeeld over 3 verdiepingen en is voorzien van 2 eenpersoons boxspringbedden (0.90 x 2.10m), gratis WiFi, minibar, flatscreen tv, broekenpers, kluisje, koffie- en thee faciliteit, airco en panoramisch uitzicht. Bij binnenkomst is er de badkamer. Een trap naar boven leidt naar het zitgedeelte en daarboven is het slaapgedeelte (niet geschikt voor mensen die niet goed ter been zijn).

Bungalow Kamer
De riante bungalowkamers (35m² of 45m²) zijn voorzien van 2 eenpersoons boxspringbedden (0.90 x 2.00m), ruime badkamer met bad en wc, flatscreen tv, kluisje, broekpers, telefoon, minibar en gratis koffie- en theefaciliteit. Deze kamer is geschikt als familiekamer.

Huisregels

Inchecken vanaf
14:00 uur
Uitchecken tot
12:00 uur
Toeristenbelasting
Toeristenbelasting: € 2,00 p.p.p.n.

Maaltijden

Op slechts drie minuten lopen van het hotel bevinden zich drie restaurants.

Bezienswaardigheden

Weekend weg - activiteiten vanuit Hotel Kasteel Geulzicht:
Alle toeristische attracties in Zuid Limburg zijn vanuit Hotel Kasteel Geulzicht binnen 20 minuten bereikbaar, maar wijkt men af van de doorgaande routes en rijdt men op een van de vele landweggetjes langs schilderachtige dalen, vakwerkhuisjes, veldkruisen en hoogstamboomgaarden dan ervaart menigeen juist dit uitstapje als het hoogtepunt van deze dag. Hotel Kasteel Geulzicht ligt hoog op een rots, pal aan het Geuldal. Het riviertje de Geul stroomt er, met een waterval, op 100 meter vandaan. Het Geuldal wordt niet voor niets geroemd als een van de mooiste stukjes Nederland. 's Zomers diepgroen en goudgeel, in de herfst ontloken in duizend kleuren en 's winters als de sneeuw gevallen is een stukje Zwitserland. De lucht is er zuiver en de wandelaar kan uren dolen door de natuur, waarin hij zich dikwijls in het buitenland waant, ware het niet dat de vele kruisen en kapelletjes eraan herinneren dat dit echt Zuid Limburg is. De rustieke ligging, in een wandelroute-rijke omgeving is de basis voor uw actieve-, kuur-, ontspannings- of zelfs werkvakantie.

Weekendje weg in Zuid Limburg:
Zuid Limburg is bekend als middelpunt van de Euregio. Berg en Terblijt ligt centraal in dit gebied. De Ardennen, de Eifel, Aken en Luik liggen dus aan uw voeten. Maar vooral ten opzichte van Valkenburg (3 km) en Maastricht (6 km) ligt Hotel Kasteel Geulzicht ideaal. Via een schitterende wandelweg langs het riviertje de Geul en het natuurgebied Ingendael loopt u zo naar het mergelstadje Valkenburg. Hier kunt u uitgebreid genieten op een gezellig terrasje, u ontspannen en lekker laten verwennen in Thermae 2000, of een gokje wagen in het Holland Casino op de kop van de bekende Cauberg.

Weekendje weg - bezoek aan Maastricht:
Maastricht is voor velen bekend door het beroemde verdrag van Maastricht, waar de eenwording van ons huidige Europa onomkeerbaar is gemaakt.
Voor nog veel meer mensen echter klinkt Maastricht ook anders: het Vrijthof, de St. Servaaskerk, het Bonnefantenmuseum, de Sint Pietersberg, het Dinghuis, de Oude Maasbrug, maar ook culinair genieten in de vele uitmuntende Bourgondische restaurantjes of speciale evenementen zoals het Carnaval of het Preuvenemint. Voor winkelen in Maastricht, oudste en mooiste stad van Nederland kunt u zeker een dag uittrekken. Ook het stadsdeel Wijck mag hier niet overgeslagen worden.

Overige informatie

Historie van Hotel Kasteel Geulzicht
Hotel Kasteel Geulzicht behoort tot de laatste generatie kasteeltjes. Eind negentiende eeuw werd het ontworpen door de architect Henri Reek te Maastricht, in opdracht van de industrieel Pieter Carel Zuyderhoudt en zijn vrouw Fannij van Enthoven, tevens eigenares van o.a. het kasteeltje Hofwijck te Voorburg. De heer Zuyderhoudt, geboren in Batavia in het voormalige Nederlands Oost-Indië, was ingenieur. In gegoede kringen gebeurde het rond die tijd wel vaker dat de "nouveau riche" een immens buiten liet bouwen in een historische stijl naar smaak. Het kasteel, geheel in mergel opgetrokken in de stijl van de Engelse neogotiek, kreeg een romantische uitstraling. Het is opvallend gelegen tegen de helling van de Geulhemerberg, met toegangspoort en oprijlaan. In de onmiddellijke nabijheid bevinden zich de voormalige dienstwoning en garage. De benodigde mergelblokken zijn afkomstig uit de Brakkeberg, en werden over een smalspoor naar de bouwplaats vervoerd. Begin vorige eeuw werd de bouw voltooid. Hotel Kasteel Geulzicht is geplaatst op de Monumentenlijst.

Faciliteiten

Eten en drinken

 • Bar

Algemene faciliteiten

 • Tuin
 • Lounge
 • Openhaard
 • Bibliotheek
 • Babybedje
 • Terras
 • Parkeergelegenheid
 • Lift

Activiteiten

 • Fietsverhuur

Services

 • Bagageopslag
 • Gratis wifi
 • Gratis parkeren

Huisdieren

 • Huisdier welkom

Talen

 • Nederlands
 • Engels
 • Duits

Bekijk op de kaart