Buitengoed de Panoven

Highlights

 • Nabij natuur
 • Kleinschalig hotel

Hotelvoordelen

Nabij natuur of bos
Nabij natuur of bos
Gratis parkeren
Gratis parkeren
Gratis wifi
Gratis wifi

Prijzen & Beschikbaarheid

Over Buitengoed de Panoven

Buitengoed de Panoven is een voormalige dakpan- en steenfabriek uit 1850 en is nu omgetoverd tot een goed bewaard industrieel erfgoed. De voormalige fabriek kent een unieke zigzagoven, de laatste zigzagoven van heel West Europa die nog in tact is gebleven. De Panoven is de groene ontmoetingsplek geworden voor inspiratiezoekers, cultuur- en natuurliefhebbers en familiemensen. U kunt hier tegenwoordig overnachten in een hotelkamer, het erfgoed van vroeger beleven en relaxen in de natuur. Ontdek de geschiedenis van deze unieke plek vol ambacht en cultuur, gelegen in de rijke natuur van de Liemers!

Ligging

Buitengoed de Panoven is gelegen in Zevenaar, in de buurt van Arnhem en Nijmegen. Het hotel wordt omringd door het het prachtige Nationaal Landschap De Gelderse poort en de Liemers; twee prachtige rivierenlandschappen met oude rivierarmen, wielen en kolken, moerassen en overloopgebieden, ooibossen en bloemrijke graslanden. Hier kunt u heerlijk fietsen en wandelen. Rijdt u in noordelijke richting de IJssel over, dan lonkt de heide van de Posbank, onderdeel van het Nationaal Park de Veluwezoom, voor een prachtige wandeling of fietstocht. Vanaf de Panoven is het ook slechts een kwartiertje fietsen naar Duitsland. Maar het is allesbehalve noodzakelijk om de oversteek te maken naar het buurland. In de omgeving rondom uw tijdelijke logeeradres is namelijk genoeg te doen. De mooie Hanzestad Doesburg en de creatieve groene stad Arnhem liggen op slechts 15 kilometer van de Panoven. Doesburg is een fraaie historische stad waar men zich waant in vroegere tijden. De Gelderse hoofdstad Arnhem heeft een verrassende mix aan winkels, horeca en leuke evenementen! Ook het mooie Burgers Zoo, het Kröller-Müller Museum en het Nederlands Openluchtmuseum zijn gevestigd in Arnhem.

Buitengoed de Panoven ligt op 750 meter van het station van Zevenaar. Arnhem ligt op 20 km afstand en Nijmegen is op 38 km afstand te vinden.

Kamers

Buitengoed de Panoven bestaat uit Comfortkamers (ruimte kamer en met een kleine kitchenette) en Natuurlodgekamers (moderne slaapkamer met luxe badkamer).
Alle kamers beschikken over de volgende standaard faciliteiten: een badkamer, twee aparte bedden, TV, koffie / thee faciliteiten en gratis gebruik van internet. De kamers hebben een eigen ingang van buitenaf zodat u gelijk kunt genieten van de prachtige omgeving. Ontdek bij ons het industrieel erfgoed en de rijke natuur die de Liemers te bieden heeft.

Op aanvraag is het ook mogelijk om een rolstoelvriendelijke kamer te reserveren.
Natuurlodgekamer
De energiezuinige Natuurlodge kamers zijn volledig ingebed in het omliggende landschap op het voormalig terrein van de dakpan- en steenfabriek. Zo kunt u op authentieke wijze kennis maken met het erfgoed. In de Natuurlodges kunt u alleen overnachten of met een gezelschap tot 16 personen. Enkele Natuurlodgekamers beschikken over tussendeuren in de slaapkamers, ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.
 
Kenmerken:
✓ Grote slaapkamer met zithoek
✓ Thee- en koffiefaciliteiten
✓ Handdoeken
✓ Moderne badkamer met douche
✓ Toiletartikelen
✓ Eigen buitendeur
✓ Gratis WiFi 
✓ Beleving van een voormalig dakpan- en steenfabriek
Comfortkamer
De Comfortkamers zijn rolstoelvriendelijk en voorzien van een kleine kitchenette, televisie en modern sanitair, dus ook ideaal voor langere verblijven.
 
Kenmerken:
✓ Grote slaapkamer met zithoek
✓ Televisie
✓ Thee- en koffiefaciliteiten
✓ Handdoeken
✓ Ruime badkamer met douche of met spabad
✓ Toiletartikellen
✓ Eigen buitendeur 
✓ Gratis WiFi
✓ Beleving van een voormalig dakpan- en steenfabriek
✓ Rolstoelvriendelijk
Comfortkamer met spabad
Voor uw bijzondere dag kunnen wij één van onze Comfortkamers ook omtoveren tot bruidssuite. U kunt dan gebruik maken van het spabad, een fles wijn op de kamer en genieten van de romantische entourage. Informeer bij ons naar de mogelijkheden. 
Onze Comfortkamers zijn rolstoelvriendelijk en voorzien van een kleine kitchenette, televisie en modern sanitair, dus ook ideaal voor langere verblijven.
 
Kenmerken:
✓ Grote slaapkamer met zithoek
✓ Televisie
✓ Thee- en koffiefaciliteiten
✓ Handdoeken
✓ Ruime badkamer met douche of met spabad
✓ Toiletartikellen
✓ Eigen buitendeur 
✓ Gratis WiFi
✓ Beleving van een voormalig dakpan- en steenfabriek
✓ Rolstoelvriendelijk

Huisregels

Inchecken vanaf
14:00 uur
Uitchecken tot
11:00 uur
Toeristenbelasting
Toeristenbelasting: € 1,75 per persoon, per nacht

Maaltijden

Begin de dag met een lekker ontbijt in ons streekrestaurant De Herberg.

Bezienswaardigheden

Met een hotelarrangement in dit hotel kunt u prachtige fietstochten maken door het rivierengebied waarin Buitengoed de Panoven ligt. Zevenaar ligt namelijk bij de splitsing van de Liemers en het Nationaal Landschap De Gelderse Poort. Kenmerkend voor het gebied waarin de Panoven ligt, zijn het water en de klei. Het water heeft het karakteristieke landschap vorm gegeven. Resultaat is een prachtig rivierenlandschap met dode rivierarmen, eilanden, wielen en kolken, moerassen en overloopgebieden, ooibossen en bloemrijke graslanden. De Rijnstrangen bestaande uit vroegere Rijnarmen, maakt onderdeel uit van Nationaal Landschap de Gelderse Poort, een vrijwel aaneengesloten natuurgebied van ca. 20.000 hectare (Nederland en Duitsland samen). Bovendien is het een kwartiertje fietsen naar Duitsland!

Faciliteiten

Eten en drinken

 • Ontbijtruimte

Wellness voorzieningen

 • Bubbelbad

Algemene faciliteiten

 • Babybedje
 • Terras
 • Oplaadpunt fiets
 • Tuin
 • Niet-roken in gehele hotel
 • Serre
 • Parkeergelegenheid
 • Fietsenstalling

Services

 • Bagageopslag
 • Internet
 • Gratis wifi
 • Gratis parkeren

Huisdieren

 • Huisdier welkom

Talen

 • Nederlands
 • Engels
 • Duits
 • Frans

Bekijk op de kaart